Uit al deze concepten heeft de jury een top 5 gekozen waaruit donderdag de winnaar wordt gekozen. Naast onder andere Myngle en de NOS is de 1%CLUB (www.1procentclub.nl) een van de vijf genomineerde. De 1%CLUB is een online marktplaats voor ontwikkelingsprojecten waar particulieren en organisaties 1% van hun inkomen, tijd en expertise kunnen bijdragen aan een project naar keuze.

De 1%CLUB introduceert hiermee "crowdsourcing" binnen de wereld van de ontwikkelingssamenwerking. De 1%leden kiezen zelf een project dat bij hun past en houden online de voortgang van een project met behulp van weblogs, foto's en filmpjes in de gaten. De 1%CLUB is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs aangemerkt als een van de Jonge en Vernieuwende organisaties die de komende twee jaar subsidie ontvangen om hun concept verder uit te bouwen en de organisatie te professionaliseren.

Stem vandaag nog voor de Innovation Award Publieksprijs – http://www.innovation-awards.nl/stemmen/

1procent

1%CLUB

1%CLUB is  het crowdfunding platform dat mensen met slimme ideeën in ontwikkelingslanden verbindt met mensen, geld en kennis over de hele …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer