Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

In de Atacama-woestijn in Chili liggen 310 duizend zonnepanelen. De panelen van in totaal 250 miljoen dollar geven 125 duizend families in Chili stroom. Daarnaast wordt gelijk een deel van de doelstelling van de Chileense overheid, meer duurzame energieproductie produceren, behaald.

Grootste zonnepark
Het zonnepark in Chili is overigens niet het grootste park, deze ligt in de VS, op de grens van Californië en Nevada. Met 350 duizend panelen kan de park 140 duizend gezinnen van stroom voorzien. India is hard aan de weg aan het timmeren om dit te overtreffen binnen zeven jaar. Dit wil India doen met een park van 77 vierkante kilometer, ruim vijf keer zo groot als het grootste park in de VS van 13 vierkante kilometer.

Afbeelding: Activ Solar

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)

Advertentie

MtM-banner