Humanity in Action Nederland is een internationale, educatieve non-profit organisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. Humanity in Action Nederland informeert, verbindt en inspireert de nieuwe generatie sociale, culturele en maatschappelijke leiders om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en inclusiviteit.

Onze Programma’s

Vrijheid en gelijkheid zijn niet vanzelfsprekend in Nederland. Er is een concrete urgentie ons in te spannen voor actief en maatschappelijk burgerschap. Humanity in Action Nederland ontwikkelt daartoe intensieve educatieve en activerende programma’s voor middelbare scholieren, studenten en – recent – afgestudeerden; de leiders van morgen. Wij ondersteunen maatschappelijke activiteiten en bieden professionele Fellowships aan. Ook organiseren wij trainingen en publieksevenementen voor een breder publiek. Samen met academici, activisten, ondernemers, beleidsmakers, journalisten en kunstenaars onderzoeken  wij huidige maatschappelijke kwesties waarbij mensenrechten in het geding komen.

De persoonlijke en intensieve uitwisseling die plaatsvindt tijdens onze programma’s, tezamen met het opzetten van maatschappelijke activiteiten, de Action Projects, openen de deur naar een actief alumni netwerk, het Senior Fellow netwerk. Wij ondersteunen Fellows en Senior Fellows nog lang na hun deelname aan onze programma’s om actief bij te dragen aan de samenleving.

Ons Netwerk

Humanity in Action heeft in 20 jaar een internationaal netwerk opgebouwd van ruim 2.000 geëngageerde mensenrechtenvoorvechters. In Nederland telt dit zeer diverse netwerk meer dan 250 alumni, de zogeheten Senior Fellows. Zij zijn ondernemer, kunstenaar, advocaat, journalist, politicus, activist. Zij sturen onze gezamenlijke toekomst.