balie logo vierkant

De Balie

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Dit is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma’s brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat moeilijk is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. Wij organiseren elke dag actualiteit in artistieke vorm die iedereen vrijwel altijd kan volgen via livestreams. In Amsterdam, in Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma’s met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken.

Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

De Balie is gehuisvest in hartje Amsterdam, in een monumentaal pand dat vroeger dienst deed als rechtbank. Het team van de De Balie bestaat uit circa 70 bevlogen collega’s.

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Netherlands