Logo_Buzinezzclub_vierkant_RGB

Buzinezzclub

De Buzinezzclub heeft zich de afgelopen 12 jaar bewezen en is in 2019 benoemd tot wereldwijde best practice door de International Labour Organization van de Verenigde Naties en tot wereldwijde frontrunner in Social Impact Bonds door het Brookings Institute. De Buzinezzclub gelooft in gelijke kansen en is er voor jongeren naast én onderaan de arbeidsmarkt. De Buzinezzclub biedt een intensief trainingsprogramma aan jongeren zonder werk of opleiding, jongeren met een (langdurige) uitkering, vroegtijdig schooluitvallers, jongeren met een detentieverleden en werkende armen van 15 tot 35 jaar. Sinds 2017 bieden we ook nieuwe Nederlanders begeleiding naar baan, opleiding of eigen bedrijf via zusterorganisatie Werkclub. Zo willen we er zijn voor alle jonge Nederlanders die training en coaching nodig hebben om mee te komen in de maatschappij, maar die niet de middelen hebben om dit zelf te organiseren. Iedereen die dat nodig heeft, kan kosteloos deelnemen.

De missie is het bieden van een succesvolle en duurzame carrière aan iedereen. De visie is meerjarige carrièrecoaching voor iedereen naast en onderaan de arbeidsmarkt. Zo krijgt iedereen de kans om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien zijn deelnemers member voor het leven: is er een tegenslag of terugval? Dan zijn members altijd welkom!

De focus van de Buzinezzclub ligt op doel SDG 8: waardig werk en economische groei voor iedereen. In het voorjaar van 2019 zijn de Clubs officieel partner geworden in het VN-initiatief Decent Jobs for Youth. De urgentie voor opschaling is groot, want ondanks de hoogconjunctuur staan er nog 1,5 miljoen Nederlanders naast de arbeidsmarkt. Dit maakt de Buzinezzclub ambitieus en ongeduldig. Ambitieus omdat de aanpak werkt. Ongeduldig omdat er grote behoefte is aan de begeleiding die de Clubs bieden. De Clubs begeleiden nu 500 members per jaar en willen groeien naar 5.000 per jaar om de turbo te bieden in veel meer levens en te komen tot grotere invloed op verbetering van het systeem.

Mauritsweg 23
3012JR Rotterdam
Netherlands