Opinie

Turkije: islamofascist

Dagelijks wordt er gebouwd aan de perverse islamofascistische controlestaat Turkije. De Nederlandse politiek ‘flirt’ diplomatiek met Turkije, maar we zouden de Turken moeten steunen, en niet hun onderdrukkers.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Een nieuwe fatwa van de door Erdogan aangestelde religieuze autoriteit van Turkije suggereerde online dat vaders ‘met lust’ naar hun dochters vanaf negen jaar oud mogen kijken en dat huwelijken vanaf die leeftijd zouden moeten kunnen. Deze interpretatie van de islamitische wet deed veel stof opwaaien en is weer offline gehaald, maar heeft desalniettemin veel invloed. Dochters mogen volgens de fatwa dus misbruikt worden, maar tegelijk is iedere normale volwassen uiting van affectie verboten. Voor een kus op de wang in het park worden verloofden het ziekenhuis ingeslagen door politie en Erdogansupporters.

Dagelijks wordt gebouwd aan deze perverse islamofascistische controlestaat die iedereen van Turkse afkomst ook ver buiten de landsgrenzen wil verdelen en overheersen. Maar in Nederland lijkt daarvoor weinig interesse; evenmin voor het lot van Turkse gemeenschappen die al generaties lang Nederlands zijn nadat we hun grootouders vroegen hier te komen werken. We importeerden zelfs Sinterklaas. Turkije en Nederland kénden elkaar. Turkije was pasgeleden nog ons favoriete vakantieland. Nu vind ik in onze kranten verhalen over massa ontslagen, gevangenisstraf en corruptie, maar deze vrijbrief voor kindermisbruik wordt nergens vermeld.

Dochters mogen volgens de fatwa dus misbruikt worden, maar tegelijk is iedere normale volwassen uiting van affectie verboten

Turken zijn, net als Grieken, opeens de niet­-meer­-goed­-genoeg Europeanen en onze visionairs kijken weg van wat daar gebeurt. Die blinde vlek zal zich wreken. Iedereen van Turkse afkomst die zich niet naar Erdogan schikt, wordt door hem als verrader gebrandmerkt en tegenwoordig zelfs opgejaagd door burgermilities.

Dit volksleger opereert als virale sekte, zeker nu Erdogan via de techbedrijven van zijn schoonfamilie speciale communicatienetwerken voor hen ontwerpt. Iedere Erdoganfan kan zich aanmelden via een app en mag dan zonder gedragscode gewapend marcheren in camouflageoutfit met walkietalkie. Zogenaamd ‘om een nieuwe coup te voorkomen’. Er is nu een wet die deze burgersoldaten vrijwaart van vervolging. Zelfs nazi’s hadden strengere ethische kaders!

Het is gênant dat we lezen over Ruttes diplomatieke flirts met Erdogan, maar niet over de Turkse meisjes die nu in de hel op aarde opgroeien. Als we onszelf zoveel beschaafder en normaler vinden, zouden we de Turken moeten steunen – niet hun onderdrukkers.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons