OneWorld presenteert:

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Over Halbe Zijlstra
“Ik vind dat hij echt ruggengraat heeft, hoor. Hij is zelf afgetreden en dat is gewoon zoals het hoort. Maar ik vond zijn leugen wel echt grappig, mevrouw. Hij leek net een leerling, haha. Nee, ik was er echt, u zag mij alleen niet. Wollah, ik was er. Zag u mij niet? Dat komt omdat ik zo hard aan het werk was! Of niet? Haha! Weet u hoe vaak ik dat zeg tegen de docenten? Dat zei Zijlstra ook tegen Rutte? Zag jij mij niet, abi? Ik was daar aan het chillen met die Russen!” zegt Mo lachend.

“Maar mevrouw, eerlijk he, het is dat het Zijlstra is die dit keer heeft gelogen. Wat als het iemand van DENK was geweest? Dat een Turkse minister had gezegd dat hij er wel bij was in Rusland terwijl hij er gewoon niet was? Terwijl hij dus gewoon van een vriend informatie had gekregen? Nou, dan was de Tweede Kamer te klein geweest, denk ik. Denkt u ook niet? Ik weet honderd procent zeker dat hij dan veel harder was aangepakt” zegt Aysel.

“Zijlstra heeft ook de wind van voren gekregen, toch?” roept Mo. “Ze hebben ook echt geen vertrouwen meer in hem. Daarom is hij er ook mee gestopt. Misschien dat ze bij een Turk iets harder waren geweest inderdaad, maar toch. Wat Zijlstra heeft gedaan, kan echt niet. En we moeten ook niet met alles gelijk onderscheid maken, joh. Als het een Turk van DENK was geweest, is het ook gewoon een Hollander” zegt Mo.

 

 

“Ja, voor ons!” zegt Aysel. “Maar niet voor de rest. Wat Zijlstra heeft gedaan is gewoon liegen. En niet zomaar liegen. Maar goed, zal wel aan mij liggen. Maar inderdaad wel netjes dat hij zelf is gestopt met zijn functie. Beter ook. Anders moeten ze hem elke keer vragen; Wat je er echt? Echt waar? Was je er dit keer wel bij? Niet liegen, he! Haha! Ik ga stuk!”

Lees hier alle andere columns van Suna Floret.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
download-2

Suna Floret

Suna Floret woont in Rotterdam. Ze schreef onder andere columns voor het Algemeen Dagblad en werkt nu als fulltime docent op Het …
Profielpagina