Tv-kok en culinair schrijver Nadia Zerouali
Podcast

Podcast: ‘Zonder deze maaltijden had ik me nooit trots gevoeld’

Je moeders couscous is de lekkerste en niemand ter wereld maakt je oma’s appeltaart na. In Food Stories op het Read My World Festival laten tv-kok Nadia Zerouali, Tofik Dibi en de Marokkaanse feminist Fedwa Misk ons proeven van de verhalen die hun familierecepten vertellen.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Het Amsterdamse internationale literatuurfestival Read My World Festival staat dit jaar in het teken van Marokko. Op 10, 11 en 12 oktober treden in de Tolhuistuin ruim zestig schrijvers, journalisten en kunstenaars uit Nederland en Marokko met elkaar op. Read My World verkent het Marokko van meertaligheid, engagement en seksuele vrijheid.

Tv-kok en culinair schrijver Nadia Zerouali geeft ons vast een voorproefje. Zerouali maakt culinaire reisprogramma’s in de Arabische wereld en ziet dagelijks hoe belangrijk samen koken en eten voor Marokkaanse vrouwen is. “Juist in de samenleving die Marokko nog steeds is, putten vrouwen kracht uit het koken en uit het voeden van hun eigen kinderen. Ik vind dat een heel feminiene manier van kracht hebben. Koken en voeden zijn geen tekens van zwakte maar van sterkte.”

Muziek: Samira’s Blues van het album Ya Baba, (Label: AudioMaze)
Huis-spoken word artiest: Tirsa With
Mixage: Martijn Payens
Kom langs bij onze stand!

Op 10, 11 en 12 oktober brengt het Read My World Festival het hedendaagse Marokko naar Amsterdam. Schrijvers, journalisten en kunstenaars uit Marokko en Nederland gidsen je dan door een programma vol literatuur, poëzie, spoken word en theater.

Op de openingsavond op 10 oktober is OneWorld met een stand aanwezig op het festival. Je vindt ons tussen 18.00 en 19.30 uur in de foyer!

Op 11 oktober gaat Zerouali in gesprek met Tofik Dibi en Fedwa Misk over de verhalen achter hun familierecepten. Een compleet overzicht van het programma is hier te vinden.

Literatuurfestival Read My World

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons