Zeven apps om groen te doen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Je wilt wel graag wat bewuster leven, vaker biologisch eten of duurzame kleding kopen. Maar dan sta je na een lange werkdag toch weer in de supermarkt. Waar staan al die keurmerken nou eigenlijk voor? En zit er geen winkel met een duurzamer aanbod in de buurt? Deze apps helpen je op weg, in en om je huis.

Allesduurzaam
Een uitgebreid en informatief overzicht van diverse duurzame adressen. Kleding, verzorging, voedsel, recreatie: vind duurzame opties bij jou in de buurt.
iPhone & Android

KRNWTR
De oprichters van KRNWTR willen dat kraanwater in horecagelegenheden heel normaal wordt. Via deze app vind je locaties bij jou in de buurt waar kraanwater geschonken wordt, en kun je zelf
aangeven hoe kraanwater-vriendelijk een horecazaak is.
iPhone & Android

KeurmerkenWijzer
Zie je door alle keurmerk-bomen het bos niet meer? Deze app biedt uitkomst, en vertelt je precies waar een keurmerk voor staat. Zo kun je eindelijk de eitjes kopen die je wilt.
iPhone & Android

QuestionMark
Streepjescodes scannen: QuestionMark vertelt je hoe producten scoren op het gebied van volksgezondheid, milieu en dierenwelzijn. Momenteel kun je alleen de productgroepen vlees(vervangers), zuivel, kaas, toetjes en eieren scannen (zo’n 20.000 producten), maar er worden er steeds meer toegevoegd. Ook wordt er binnenkort een score berekend voor mensenrechten.
iPhone & Android

Puur uit eten!
Wil je een biologisch hapje eten buiten de deur? De Puur uit eten! app vindt duurzame adresjes in de buurt.
iPhone

Peerby
Ladder of beamer nodig? Spullen lenen en huren van mensen in je buurt kon eerder al via de website van Peerby, maar nu ook via een app. Je geeft aan wat je nodig hebt, Peerby stuurt een berichtje naar je buren, en als zij reageren kun je een afspraak maken.
iPhone

EcoChallenge
Je wilt wel wat duurzamer leven, maar weet niet precies hoe? Deze Engelstalige app geeft informatie over verbruik van o.a. water en energie, en stelt je voor uitdagingen om je eigen gedrag duurzamer te maken.
iPhone

Wist je trouwens dat OneWorld ook een app heeft? Daarmee kun je ons blad makkelijk lezen als je onderweg bent.

Foto: Denise Rosser

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons