Zet je tekst op de muur; help mee aan vrede!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Via de site send a message kun je voor 30 euro een persoonlijke tekst door een Palestijn op de muur laten sprayen. Hiervan worden drie foto’s gemaakt, die jij vervolgens weer per mail ontvangt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een vriend of vriendin te verassen en de foto’s naar zijn of haar emailadres te laten sturen. Je teksten mogen over alles gaan, zolang ze maar niet kwetsend zijn.

Palestijnse kinderen spelen bij een huisWaarom zou je meedoen? De muur zal niet verdwijnen doordat jouw tekst er op staat. Maar je boodschap vertelt de Palestijnen, gevangen binnen die Muur, dat ze niet zijn vergeten. Je geeft hen hoop. ‘Onze’ Palestijnen, op hun beurt, willen jouw een heldere boodschap overbrengen. En die luidt dat zij mensen zijn zoals jij, met gevoel voor humor en zin in het leven. En daarom doen ze dit met plezier, zo meldt de site.

De opbrengst is bedoeld voor de Palestijnse NGO’s die het werk daar doen. Met het geld financieren zij kleine sociale, culturele en educatieve projecten. Je kunt hierbij denken aan uiteenlopende zaken van een sportveldje en een cultureel centrum tot een wasserette voor studenten en meer openbaar groen.

Het idee achter dit project is ontstaan tijdens een workshops in Ramallah, Palestina, waar Nederlandse creatievellingen uit de reclamewereld samenwerkten met creatieve, jonge Palestijnen. Sendamessage.nl wordt gesteund door Icco, Feels like friday en Oxfam Novib.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons