Zes destructieve uitvindingen voor de vagina

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Hier een lijst van zes bizarre manieren om je vagina te laten voldoen aan de idealen van de beauty-industrie. Een lijst die volgens ons meer zegt over de onrealistische schoonheidsidealen waaraan westerse vrouwen onderworpen worden. Vreemd genoeg zijn al deze producten of methodes gewoon online of bij de apotheker te koop. 

Probleem 1: je vagina 'stinkt'
Oplossing: vaginale deodorant

"The Freedom Spray", een vaginale deodorant waarmee Massengill in de jaren zeventig probeerde in te spelen op het feminisme. Door deze deodorant zou je “meer genieten van het vrije leven en het vrouw-zijn. Je bent vrij van zorgen over je vaginale geur.” Maar vaginale deodorant is geen overblijfsel uit het verleden. In de drogist zijn verschillende soorten vaginale deodoranten te koop om te zorgen dat je vagina niet ruikt zoals hij hoort te ruiken. Allen beweren de intieme hygiëne te bevorderen. Ze bevatten over het algemeen oliën, parfum en antibacteriële stoffen, en werken op dezelfde manier als een deodorant voor de oksels. Ze verhinderen bacteriële groei en voorkomen dat je ‘slecht’ gaat ruiken. Maar vaak wordt het tegengestelde effect bereikt: een brandend gevoel bij de vagina, en dit geeft vaak problemen bij het plassen. Bovendien maskeert een deo vaak eventuele ziektes. Een betere oplossing is je dagelijks te wassen met lauwwarm water, zonder zeep. Zeep kan infecties veroorzaken, omdat het de bacteriële balans verstoort.

Probleem 2: je vagina is 'vies'
Oplossing: vaginale douche

Een vaginale douche is een spoeling van de binnenkant van de vagina door een vloeistof die met een injectiespuit wordt ingebracht. De zogenoemde schedespoeling werd vroeger gebruikt als anticonceptiemiddel (het werkt niet) om de zaadcellen mee weg te spoelen. Het wordt nog steeds gebruikt om dubieuze medische redenen: het voorkomen van soa’s, het reinigen van de vagina na de menstruatie en het tegengaan van vieze geurtjes. De medische wereld heeft herhaaldelijk geprobeerd het nemen van vaginale douches te ontmoedigen, want volgens hen doet het de vagina niet veel goeds. Er zou bijvoorbeeld een verband zijn tussen het gebruiken van de vaginale douche en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Desondanks hoef je maar “vaginale douche” te googelen en je kunt er één bestellen via bol.com of drogisterij.net.

Probleem 3: je vagina is 'te wijd'
Oplossing: vaginale verjonging

Terwijl moeder natuur bezig was met het uitdelen van dingen zoals orgasmes, vergat het de vagina weer strak te maken na de geboorte van een kind. Gelukkig zijn er plastisch chirurgen om een einde te maken aan een wijde vagina. Volgens Dr. David Matlock, die Laser Vaginal Rejuvenation' ontwikkelde, zorgt een strakkere vagina voor meer vrouwelijk seksueel genot. Maar veel artsen zijn het daar niet mee eens. Het Amerikaanse College van Verloskundigen en Gynaecologen waarschuwde in 2007 dat vrouwen die op zoek zijn naar een “designer vagina” moeten worden geïnformeerd over de mogelijke complicaties, zoals infecties, een veranderd gevoel en littekens. Niet zo sexy dus! 

Probleem 4: je vagina is ''lelijk'
Oplossing: schaamlipverkleining

Als de binnekant van je vagina dan eenmaal strak is, heb je nog steeds te maken met de buitenkant en de schaamlippen. Die zijn veel te groot en steken uit. Maar ook hier is een oplossing voor. Bij een schaamlipverkleining wordt schaamlipweefsel weggehaald, dit zijn de uitstekende lippen die de vagina omringen. Waarom zou je dit willen doen? Omdat ze bijvoorbeeld, om wat voorbeelden van medische websites die schaamlipverkleining aanbieden te noemen, ongelijk, langwerpig of groot zijn. Maar de uitstekende binnenste schaamlippen hebben een functie, ze steken uit om de vagina af te sluiten en houden zo infecties buiten. De grootte van de schaamlippen is bij alle vrouwen anders, een kleinschalig onderzoek onder vijftig vrouwen wees uit dat de lengte uiteenliep van 7 millimeter tot 5 centimeter. In veel andere culturen is het hebben van grote schaamlippen juist heel sexy. Kortom, ook al heten ze dan schaamlippen, schaam je niet voor je lippen!

Probleem 5: je vagina smaakt 'vies'
Oplossing: vaginale mintsnoepjes

Als je vriend je niet oraal wil bevredigen terwijl je schaamlippen al zijn verkleind en je vagina strakker is gemaakt, dan komt het door de slechte smaak. Natuurlijk is daar ook een oplossing voor: Linger Internal Feminine Flavoring (vertaald: interne vrouwelijke aroma), een pil die belooft je vagina in “mint conditie” te houden. Het geeft de vaginale afscheiding, die vrijkomt wanneer een vrouw seksueel actief is, een zoete smaak. De munt is niet onschuldig. Het tijdschrift Mother Jones deed onderzoek naar de bestandsdelen en ontdekte dat de vaginale munt niets anders is dan een gewoon muntsnoepje. Met andere woorden: het is gemaakt van suiker. Het inbrengen van het snoepje is daardoor het ideale recept voor een schimmelinfectie.

Probleem 6: je vagina heeft de 'verkeerde' kleur
Oplossing: bleek en verf je vagina

Naast er perfect uitzien en lekker ruiken moet je vagina ook mooi roze zijn, want: een donker gekleurde vagina kan vies ogen, zo willen commerciële bedrijven ons doen geloven. Mocht je geslachtsdeel niet roze genoeg zijn, dan kun je ‘m gelukkig bleken. Er zijn genoeg producten die een roze vagina beloven, google 'vagina bleken', en oplossingen worden bij bosjes aangeboden. Een product dat je zou kunnen gebruiken om te zorgen voor een roze vagina is Bleach Babe. Dit product bevat Kojic zuur, hetzelfde ingrediënt dat zalm roze houdt. De vraag is natuurlijk hoe lieflijk een verzuurde vagina werkelijk is. 


​Disclaimer: D
e producten in de lijst hierboven worden aangesmeerd aan vrouwen met een perfect gezonde vagina. Dat is een probleem. Maar natuurlijk is het ook mogelijk dat een vrouw echt last heeft van een van de hierboven beschreven kwaaltjes. Grote schaamlippen kunnen bijvoorbeeld een last zijn als fietsen of lopen moeilijk gaat. Indien het dagelijks functioneren in het geding komt, is het soms wel echt noodzakelijk om in te grijpen. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons