World of 30: Dertigers delen wereldwijd levensverhalen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Actrices Ilse Ott en Jette Carolijn van den Berg lanceren op 8 maart – internationale vrouwendag – worldof30.org, een online videoplatform voor dertigers wereldwijd. Op de site kan elke vrouw tussen de 26 en 36 een videoblog plaatsen rond een maandelijks wisselend thema. Deze maand staat in het teken van ‘my life’. Met hun platform…

Actrices Ilse Ott en Jette Carolijn van den Berg lanceren op 8 maart – internationale vrouwendag – worldof30.org, een online videoplatform voor dertigers wereldwijd. Op de site kan elke vrouw tussen de 26 en 36 een videoblog plaatsen rond een maandelijks wisselend thema. Deze maand staat in het teken van ‘my life’.

Met hun platform willen Ott en van den Berg een stem geven aan vrouwen overal ter wereld. Doordat vrouwen hun levenssituaties en levensopvattingen delen, worden ze meer open minded. De actrices kwamen op het idee toen ze zelf in een moeilijke periode zaten. Ze vroegen zich af hoe generatiegenoten aan de andere kant van de wereld deze tijd beleven. Zitten ze met dezelfde vragen? Ze zijn op zoek gegaan naar verhalen en wilden deze delen met een groot publiek. “Met de inzet van sociale media kun je overal ter wereld vrouwen bereiken en activeren om hun verhaal te vertellen. Dat geeft inzicht in jezelf en de cultuur waar je vandaan komt.” Op dit moment zijn er 26 reporters en bloggers wereldwijd actief.

World of 30 op Twitter
World of 30 op Facebook

Beluister ook de radiouitzending op radio 1 van 6 maart

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons