Workshops voor een eerlijke garderobekast

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Naast modeshows en talkshows, geven sprekers ook workshops. Marieke Eyskoot, sustainable fashion expert en auteur van het boek en gelijknamige app Talking Dress, en Lynsey Dubbeld, schrijfster van Mode van Morgen en trendanalist, vertellen je waar hun workshop om draait.

Welke workshop geven jullie en wat leer je daar?
Marieke Eyskoot: “Ik geef de workshop ‘Hoe shop je bewust?’. Je leert hier welke merken duurzaam zijn en waar je die kunt vinden. Daarnaast geef ik tips over welke keuzes je kunt maken tijdens het winkelen, over minder en tweedehands kopen. Als extraatje leer je trucs over hoe je, bijvoorbeeld door duurzaam je kleding te wassen, op een andere manier je garderobekast eerlijker maakt.”

Lynsey Dubbeld: “Mijn workshop ‘Duurzaam stijladvies’ is voor mensen die overtuigd zijn van duurzame mode en er graag meer over willen weten. Ik vertel over wat sommige kleding oneerlijk maakt en wat je daaraan kunt doen. Daarnaast laat ik zien hoe je met je eigen stijl en favoriete merken duurzaam aan de slag kunt.”

[[{“fid”:”31000″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Fair Fashion Lab Festival”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Fair Fashion Lab Festival”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]

Koblenko presenteert zaterdag de modeshow

Wat is de reden dat jullie deze workshop geven?
Marieke Eyskoot: “Soms heb je een outfit aan waar je trots op bent, maar hoe leuk zou het zijn als er ook nog een goed verhaal achter zit? Ik merk dat er steeds meer behoefte is aan eerlijke kleding, maar mensen weten niet goed hoe ze daaraan komen.”

Lynsey Dubbeld: “Vaak hebben mensen vooroordelen over duurzame mode; het is niet mooi, het is duur of het is moeilijk te krijgen. De workshop laat zien dat het wel mooi is en dat je van eerlijke kleding een extra goed gevoel krijgt.”

Kijk hier voor meer informatie over wat er te doen is op het Fair Fashion Lab Festival.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons