“Windenergie verdubbelt komende vier jaar”

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Hoewel windenergie in 2013 een moeilijk jaar doormaakte, kan de sector met name in opkomende economieën enorm groeien in de volgende vier jaar, blijkt uit een projectie van onderzoeksbureau Navigant Research. Windenergie kan in 2018 aan 7,3 procent van de elektriciteitsvraag voldoen.

Windenergie had af te rekenen met tegenslagen in belangrijke markten zoals de Verenigde Staten en Spanje. De sector is momenteel goed voor 3 procent van de wereldwijde vraag, maar dat aandeel kan snel groeien. Meer dan een verdubbeling van dat aandeel (van 3 procent naar ruim 7 procent) ligt in het verschiet.

"Vorig jaar was het eerste jaar dat de windenergie een dalende groei optekende sinds 2004, maar er zijn tekenen dat die vertraging een anomalie zal blijken", zegt Feng Zaho, directeur Onderzoek bij Navigant Research. "Producenten van windturbines gaan op zoek naar nieuwe kansen in opkomende economieën, met name in Latijns-Amerika en Afrika, en ze ontwikkelen machines die een grote output genereren in gebieden met lage windsnelheden. Zo kan de industrie naar verwachting 250 gigawatt aan capaciteit toevoegen tegen 2018."

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons