Achtergrond

Win kaarten voor premiere Maidan

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De film Maidan beleefde zijn wereldpremière vorige maand op het Festival De Cannes. De internationale pers noemde de film"‘astounding, terrifying and beautiful", "a staggering, you-arethere immersion into the epicenter of the Ukrainian revolution’ en ‘the best movie so far from the Ukraine’s most talented working filmmaker."

Maidan gaat over de burgeropstand in Oekraïne in de winter van 2013/2014. De film volgt de ontwikkeling van de revolutie vanaf de vreedzame demonstraties van een half miljoen burgers op het centrale Maidanplein in Kiev tot de bloederige veldslagen tussen demonstranten en oproerpolitie. Maidan is een portret van een land dat ontwaakt en zijn identiteit opnieuw ontdekt.

Sergej Loznitsa – de regisseur van internationaal bekroonde films zoals In the FogMy Joy en The Settlement – richt zich niet op actuele politieke kwesties, maar kijkt naar de volksopstand als een sociaal, cultureel en filosofisch fenomeen. Maidan toont het enthousiasme, de heroïsche strijd, angst, moed, hoop, solidariteit, volkscultuur, passie en zelfopoffering. Een overweldigende ervaring die klassieke filmtechnieken combineert met de urgentie van de documentaire.

OneWorld mag twee keer twee kaarten weggeven voor de premiere van Maidan, aanstaande zaterdag om filmmuseum EYE in Amsterdam om 21.15u. Mail tot vrijdagmiddag 15u naar oneworldredactie [apestaartje] ncdo [punt] nl en hoor of jij bij de gelukkige winnaars hoort!

UPDATE 6/6/2014: De te winnen kaartjes zijn reeds vergeven, maar uiteraard zijn er nog kaartjes te koop bij EYE.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons