Win 5000 euro voor jouw gezondheidsinitiatief in Afrika

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Werk jij ook aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in een Afrikaans land te verbeteren? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun je je aanmelden voor de Albert Schweitzer Prijs. Je maakt kans op een startsubsidie van €5000.

De missie is om met  microgiften de gezondheid van

mensen in Afrika te helpen verbeteren

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief het NASF, het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds. Het NASF wil jonge mensen stimuleren ‘de Albert Schweitzer in zichzelf’ te ontwikkelen en hun talenten in diensten te stellen voor anderen. Het NASF richt zich specifiek op gezondheid in Sub-Sahara Afrika en innovatieve ideeën van Nederlandse jongeren op dit gebied. De missie van het NASF is om met behulp van microgiften de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika te helpen verbeteren. Ze richten zich op kleine, concrete en lokaal geïnitieerde gezondheidsinitiatieven. 

Wie was Albert Schweitzer?

Do something wonderful. People may imitate it’, is een gevleugelde uitspraak van Albert Schweitzer. Dr. Schweitzer werd geboren in 1875 in Kaysersberg, Opper Elzas. Hij is met name bekend omdat hij in 1913 het Labaréné ziekenhuis bouwde in Gabon en in 1952 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Voor velen was en is hij het voorbeeld van humaniteit en persoonlijk leiderschap. Het NASF zet zijn werk voort.

Gezond koken in Uganda

Vorig jaar won Vera van Rijn (29) de prijs. Ze is gezondheidswetenschapper en voert met het gewonnen geld haar project voor schoner koken in Uganda verder uit. Binnenshuis koken op vuur in sloppenwijken levert veel longschade op. Vera van Rijn zet met ‘Clean Cooking, Healthy Lungs’ in op voorlichting voor vrouwen om te koken onder afdakjes en longkrachten zelf te herkennen. 

Albert Schweitzerprijs

Tot en met 1 november kun je je initiatief indienen, begin november worden de genomineerden bekend gemaakt en eind november vindt de prijsuitreiking plaats.

Kijk voor meer informatie, deelnameformulier en de voorwaarden op www.nasf.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons