Wildbeschermer Edwin Wiek strijdt met Thaise autoriteiten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De Thaise overheid intimideert de Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek. Wiek had de overheid in de Thaise media beschuldigd van betrokkenheid bij illegale stroperij. Sinds een week voeren autoriteiten hardhandige invallen uit in zijn dierenopvangcentrum. Al ruim een week vinden er intimiderende invallen plaats in het opvangcentrum voor wilde dieren van dierenbeschermer Edwin Wiek in Thailand.…

De Thaise overheid intimideert de Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek. Wiek had de overheid in de Thaise media beschuldigd van betrokkenheid bij illegale stroperij. Sinds een week voeren autoriteiten hardhandige invallen uit in zijn dierenopvangcentrum.

Al ruim een week vinden er intimiderende invallen plaats in het opvangcentrum voor wilde dieren van dierenbeschermer Edwin Wiek in Thailand. Vorige week namen Thaise autoriteiten dertien van zijn apen in beslag. Dat ging er volgens Wiek bepaald niet zachtzinnig aan toe: de beesten werden opgejaagd en met stokken geslagen. Aanleiding voor de inbeslagname zijn kritische uitlatingen van Wiek in de Thaise media.

Samen met olifantenbeschermer Sangduen (Lek) Chailert beschuldigde Wiek de overheid van betrokkenheid bij illegale stroperij en handel in wilde dieren. De Department of National Parks zou op de hoogte zijn geweest van een recente slachting onder een groep olifanten in een Thais National Park. Wiek schreef ook kritisch over de jacht op babyolifanten. Jagers schieten de moeders eerst dood en nemen de babyolifanten vervolgens mee naar olifantenkampen voor toeristen.

Edwin Wiek is oprichter van de Wildlife Friends Foundation in Thailand. In zijn opvangcentrum krijgen apen, tijgers, olifanten en beren een waardig bestaan nadat ze zijn gered uit handen van stropers en handelaren. De invallen van de Thaise autoriteiten zijn volgens Wiek een poging om hem de mond te snoeren. De kans is groot dat de in beslag genomen apen weer ten prooi vallen aan handel en uitbuiting.

Meer informatie is te vinden op de website en facebookpagina van de Wildlife Friends Foundation Thailand: http://www.wfft.org/ en http://www.facebook.com/WildlifeFriendsFoundation. Wiek roept mensen bovendien op om de online petitie op de website van WFTT te tekenen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons