Wie overtuigt jou om milieuvriendelijker te worden?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Van de vrouwen uit het Britse onderzoek zegt 64 procent dat ze milieubewuster worden als een expert hen overtuigt. Van de mannen zegt 69 procent al ‘groener’ te gaan leven als hun vrouw hierover maar lang genoeg doorzeurt.

Wie beïnvloedt wie?
Het onderzoek werd gehouden door het Britse onderzoeksbureau ICM. Bijna de helft van de mensen zegt dat hun kinderen invloed heeft op hun milieubewustzijn. Vrienden zitten daar net achter: 41 procent zegt erdoor beïnvloed te worden. 

Uit het onderzoek blijkt dat het dus vooral onze sociale contacten, uit onze directe omgeving, zijn die ons hierin sturen. Overigens  wil 1 op de 5 Britten sowieso niets aan het milieu doen, omdat anderen ook niet hun steentje zouden bijdragen. Daarnaast is het voor 15 procent van de ondervraagden niet genoeg om alleen met wetenschappelijk bewijs aan te komen. 

Beroemdheden:
Slechts zes procent van de ondervraagden liet weten dat ze beïnvloed worden door de overheid en de media. Toch doen bepaalde beroemdheden er goed aan van zich te laten gelden op dit vlak. De meest invloedrijke celebrities zijn Al Gore, Bill Gates en voormalig ‘Governator’ Arnold Schwarzenegger. Minder invloedrijk zijn sterren als Leonardo ‘i’ll never let go Jack‘ DiCaprio en Gwyneth Paltrow. De complete lijst van beroemdheden en hun invloed op milieugedrag is bij The Guardian te vinden.

Foto boven: Koppeltje in een Engels park (cc) Destiny’s Agent

Door wie laat jij je overtuigen om milieuvriendelijker te zijn?
Laat hieronder je reactie achter:

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons