Wereldmuziek

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Foto: Teunie Stoffele

Audiofragment interview met mevrouw Voogt

Foto: Teunie Stofflele

Audiofragment interview met Rachid

 

"Religieuze muziek, daar haal ik mijn kracht uit."

Foto: Teunie Stoffele

"Mijn zoontje Mehmed luistert altijd naar rapmuziek. Maar ik ben te oud voor popmuziek. Ik ben nu vijftig en ik luister vooral naar Turkse muziek. Dat doet me terug denken aan Turkije en mijn familie. Turkse muziek is zo mooi omdat het veel over dingen uit het leven gaat. Ik luister vooral naar religieuze muziek van Hafiz Halil Necipoğlu. Daar haal ik mijn kracht uit."

 

Hafiz Halil Necipoğlu

 

Necipoğlu is een Turkse artiest en zijn muziek is ooit ontstaan uit de soefimuziek. Dat is religieuze muziek uit de islam. Necipoğlu is imam van de Kılıç Ali Pasa Moskee in Istanbul Zijn zang wordt ondersteund door percussie en fluitinstrumenten.

 

Link naar videobeelden Hafiz Halil Necipoğlu

 http://nl.youtube.com/watch?v=fZ9QuAApq8E

 

"Muziek moet vooral vrolijk zijn."

 

 

Foto: Teunie Stoffele

 

Ashen luistert het liefst naar vrolijke muziek. "Op mijn mp3-speler of gewoon thuis vind ik het fijnst. Ik hou van popmuziek, vooral muziek uit Turkije – waar mijn ouders vandaan komen. In vind Amerikaanse muziek ook leuk maar niet als er in gescholden wordt. Dat doen ze in Turkse muziek echt niet! En Turkse muziek swingt veel meer dan Nederlandse muziek. Tarkan is mijn favoriete artiest. Hij maakt vrolijke,  dansbare muziek. Hij heeft ook een hit in Nederland gehad."

 

Tarkan

 

Tarkan Tevetoğlu is de bekendste artiest onder de jongeren in Turkije. Hij werd in Duitsland geboren maar verhuisde al snel met zijn familie terug naar Turkije. Daar studeerde hij klassieke muziek in Istanbul. Sinds 1992 is hij daar doorgebroken en is hij de beroemdste ster binnen en buiten Turkije

 

Link naar videofragment Tarkan

http://nl.youtube.com/watch?v=mYSASv5nHgA

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons