Vredesbewakers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

vn1325_poster_oaICCO is op 14 januari de publiekscampagne 'Vrouwen staan sterker' begonnen. Vrouwen in (post)conflict landen kúnnen een belangrijke rol vervullen bij conflict- en vredesprocessen, maar helaas worden ze nog te vaak niet meegenomen in deze processen. De hiertoe ingestelde VN resolutie 1325 wordt namelijk nog nauwelijks uitgevoerd. ICCO wil dat vrouwen in (post)conflict landen kunnen meebeslissen over de toekomst van hun land en roept Nederlandse vrouwen op solidair te zijn met vrouwen in (post)conflictlanden.

Sterke vrouwen
Orzala Ashraf uit Afghanistan, Ruth Oijambo Ochieng uit Oeganda, Jyotsna Maskay uit Nepal en Colette Lespinasse uit Haïti zijn de vier vrouwen die in de ICCO campagne centraal staan. Allemaal sterke vrouwen die opkomen voor de rechten van de vrouw. Gedreven vrouwen die zeer gemotiveerd zijn hun vrouwelijke medemens een stem te geven, nu en in de toekomst. Zoals Ruth die in Oeganda vrouwen al tien jaar een platform biedt om hun (oorlogs)verhaal te doen en om hun rechten te leren kennen. Of Jyotsna die in Nepal de campagne leidt 'Stop geweld tegen vrouwen'.

 

vn1325_keychainVrouwen in Nederland kunnen de vier vrouwen steunen door het kopen van een symbool wat staat voor sterke vrouwen, door het sturen van een bemoedigende mail naar de vier vrouwen of door een financiële bijdrage. ICCO wil op 8 maart, internationale vrouwendag, 1325 vrouwen in Nederland bij elkaar brengen om steun te betuigen voor de resolutie. ICCO heeft hiervoor de campagnesite www.vrouwenstaansterker.nl geopend.

ICCO

Vrouwen staan sterker

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons