Voorzitter AgriCord treedt af

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Laurent Pellerin was sinds 2006 voorzitter van dit netwerk van agrarische ontwikkelingsorganisaties. In die jaren is AgriCord gegroeid tot een internationale koepel met zeven agri-agencies en drie geassocieerde boerenorganisaties.

De verwachtingen zijn dat dit aantal de komende jaren alleen maar zal groeien, aangezien steeds meer landen het belang inzien van sterke boerenorganisaties in de bestrijding van honger en armoede. Steeds meer organisaties willen bijdragen aan het professionaliseren van boerenclubs, zodat deze op kunnen komen voor de belangen van hun leden. Zo hebben de Spaanse en Italiaanse landelijke boerenorganisaties elk al een agri-agency opgericht, waarvan alleen nog erkenning binnen het AgriCord netwerk geformaliseerd moet worden. Het Duitse Bauernverband heeft laten weten ook dit pad op te willen.

Laurent Pellerin zegt AgriCord ‘met gemengde gevoelens’ te verlaten, zinspelend op zijn enthousiasme en betrokkenheid bij AgriCord. AgriCord zal nu op korte termijn een nieuwe voorzitter moeten presenteren. Volgens de statuten zal het bestuur van AgriCord uit de bestuursleden van de agri-agencies (dit zijn allemaal afgevaardigden van boerenorganisaties) kandidaten voordragen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kiest vervolgens uit de genomineerden de opvolger van Pellerin. De eerstvolgende bijeenkomsten van het bestuur en de algemene vergadering staan gepland op 28 en 29 juni in Parijs. Pellerin zal deze vergaderingen nog wel bijwonen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons