Vooraankondiging: Conferentie Migratie, Ontwikkeling en Mensenrechten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De organisaties willen met deze conferentie reageren op diverse internationale, Europese en nationale ontwikkelingen die mensen in het Zuiden en migranten en vluchtelingen (organisaties) in Europa ernstig raken in hun dagelijks leven.

Door middel van bijdragen van diverse internationale en nationale sprekers en verschillende workshops zal er tijdens de dag samen met de deelnemers worden gekeken naar de gevolgen van de nieuwe beleidsontwikkelingen Migratie en Ontwikkeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de EU Richtlijn inzake Terugkeer, het door Sarkozy voorgestelde Migratie & Asiel Pact en zullen we vooruit kijken naar het Global Forum Migration and Development (GFMD) in Manilla.

Programma

 

14:30-15:00 Inloop en registratie

15:00-16:30 Plenaire sessie I

  • Welkomstwoord door dagvoorzitter, Hans Krikke
  • Opening door Abdou Menebhi, Transnational Migrant Platform
  • Spreker uit Latijns Amerika over Global context Migratie, Ontwikkeling en Mensenrechten
  • Spreker van het Euro-Afrikaans Platform uit Frankrijk over Fort Europa
  • Reactie uit Nederland over nieuw beleid Migratie & Ontwikkeling Ministerie BuZa
  • Discussie/ Forum met deelnemers

16:30-17:00 Pauze

17:00-18:30 Workshops

  •  Workshop I: Consequenties Europees beleid voor migranten in Nederland (met name voor domestic workers, illigalen, asielzoekers, gezinsvorming/hereniging)  
  • Workshop II: Migratie & Duurzame Ontwikkeling (naar aanleiding van nieuw beleid    Migratie & Ontwikkeling Ministerie BuZa en GFMD in Manilla)
  •  Workshop III: De rol van internationale en Nederlandse migrantenbeweging bij   ontwikkeling van transnationaal burgerschap. De bedoeling van deze workshop is het  toewerken naar gezamenlijke actie initiatieven.

18:30-19:30 Plenaire sessie II:  Terugkoppeling resultaten workshops en reacties van vertegenwoordigers van maatschappelijkeorganisaties en ambassadeurs ontwikkelingslanden.

In het kader van de Ramadan zal er na de afsluiting van het formele programma een iftar maaltijd worden georganiseerd en zal er een cultureel programma worden georganiseerd.

Wij zullen uiterlijk over twee weken het definitieve programma rond sturen.

U kunt zich nu alvast opgeven door een email te sturen naar Miranda Broersen (Oikos): m.m.broersen@stichtingoikos.nl. Vermeld daarbij uw naam en eventueel uw organisatie en functie.

Voor meer informatie over TMP en de conferentie kunt u bellen met het secretariaat van TMP: Abdou Menebhi (TMP): 06-55818828 of Nonoi Hacbang (voor Engelstalig): 06-27278194.

www.sms-vluchtelingen.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons