Vilten sloffen uit Mongolië

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Kun je iets over jezelf en het ontstaan van de webshop vertellen?
'
Mijn passie voor vilt is ontstaan nadat ik zelf de techniek heb geleerd en heb toegepast in eigen creaties. Via een kennis kwam ik in contact met de Mongoolse sloffen van vilt. Ik raakte hierdoor zo geïnspireerd dat ik dacht: dit wil ik groot maken’! In mei 2010 is egii officieel opgericht en werk ik samen met zowel lokale makers als met kleine fair trade-organisaties. Zelf ben ik nog niet in Mongolië geweest, maar de passie en fascinatie voor het land staat hoog! Volgend jaar wil ik het land graag bezoeken. Voor nu heb ik goed contact met een aantal van de makers via email en skype’.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt sinds de start van jouw webshop?
‘Een enorme publiciteitsstunt waar ik niets vanaf wist. In de weekendbijlage van het AD stond een sinterklaascadeaupagina, met onder andere de sloffen van esgii. De makers van de sloffen heb ik blij kunnen maken met een enorme order, een van de modellen was namelijk volledig uitverkocht’!

Ben je tegen uitdagingen aangelopen bij de start van jouw webshop, of zijn er uitdagingen waar je nu tegenaan loopt?
‘esgii is een eenmanszaak en de verkoop doe ik vanuit huis. Om de verzendkosten en voorraad beter te regelen zou ik eigenlijk een fullfilment bedrijf (een bedrijf dat orders afhandelt) moeten inschakelen dat de artikelen ook naar België en Duitsland kan versturen. Het nadeel is dat ik dan de controle kwijt raak. Het zijn namelijk allemaal unieke artikelen en ik wil niet dat ik de persoonlijke aandacht voor de sloffen en de klant verlies. Al blijft de afweging er steeds op momenten dat het erg druk is’.

Wat is jouw favoriete artikel uit jouw webshop en waarom?
‘De High Boots brown, omdat ik deze als sample heb getest en ze nu nog steeds draag. Ze gaan al twee jaar mee’!

Controleer jij of jouw producten echt eerlijk, biologisch of duurzaam zijn en zo ja, hoe?
‘Ik koop de producten in bij individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen in Mongolië. Die handelen volgens de principes van fair trade.  Zo is esgii de exclusieve vertegenwoordiger  in Nederland van de producten van Made in Mongolia en daar ben ik erg trots op. Made in Mongolia traint vrouwen in het maken van vilt en de opbrengsten van de sloffen gaan naar de verbetering van levensomstandigheden van de vrouwen. Verder werk ik samen met Angel Felting en Tova, beide fair trade-organisaties die zich inzetten voor een eerlijk salaris’.

Heb je een tip voor ondernemers die een 'groene en eerlijke' webshop willen beginnen?
‘Zoek een uniek product waar je de markt mee kan betreden’!

Meer weten over Esgii en deze unieke sloffen? Klik dan hier!

Dit artikel is onderdeel van OneWorld Shops, een platform voor webshops die zich inzetten voor een eerlijke en duurzame wereld. Wil je ook met jouw shop in onze online etalage? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons