Vijf scholen wandelen voor Water- en Sanitatieproject van NABUUR

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Wandelen voor Water is een landelijk evenement en wordt dit jaar voor de 6e keer gehouden. Altijd rond 22 maart, Wereldwaterdag. Dit jaar doen er in totaal ruim 8.000 kinderen uit het hele land mee.

Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie in het algemeen en over de lokale situatie in het projectland.

 

Deze landelijke actie draagt bij aan de Millenniumdoelstellingen die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Eén van die doelstellingen is dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn. In 2007 deden er landelijk 7.700 kinderen mee en was de opbrengst ruim € 600.000.

Het geld dat de kinderen inzamelen wordt eventueel aangevuld door bijdragen van sponsors zoals bedrijven, overheid of serviceclubs. Dit bedrag wordt dan nog eens verdubbeld door Aqua for All.

De opbrengst van de vijf scholen is bestemd voor het Water- en Sanitatieproject Mmanze in Oeganda. Dat is een project van de stichting NABUUR uit Amersfoort. NABUUR ziet de wereld als één groot dorp waarbij alle aangesloten ontwikkelingsdorpen en vrijwilligers ('nabuurs', een oud-Hollands woord voor buurman) via internet met elkaar communiceren. Zo worden vrijwilligers van over de hele wereld gekoppeld aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Vrijwilligers kunnen helpen door bijvoorbeeld hun tijd, kennis of netwerk in te zetten of fondsen op te halen.

Voor Mmanze wordt er geld opgehaald om bij 2 scholen zg. Rain Water Harvesting tanks en toiletblokken te bouwen (5 voor meisjes en 5 voor jongens). Daarmee zullen 1.452 kinderen aan drinkwater en sanitaire voorzieningen geholpen worden.

De 5 scholen die  t.b.v. dit Mmanze project in Oeganda mee lopen zijn: Da Costa school (Soest), CSV (Vreeland) en OBS De Vlindervallei, Bilal school en School op de Berg (alle 3 uit Amersfoort). Alle 5 de scholen wandelen de 6 km op woensdag 19 maart in hun eigen omgeving.

 

Wilt u met uw bedrijf of serviceclub dit project steunen, neemt u dan contact op met Margret van Gaalen, die als NABUUR vrijwilliger dit project aanstuurt (email: pomona@wxs.nl; telefoon: 0294 – 230236).

 

Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All, die alle projecten waarvoor gelopen wordt, heeft beoordeeld en goedgekeurd. Meer informatie: www.aquaforall.nl

 

 

Lokaal/regionaal  

Margret van Gaalen, Facilitator NABUUR Water- en Sanitatieproject Mmanze,

tel: 0294 – 230236; www.nabuur.com

 

Landelijk

Aqua for All, Margreeth Menkveld, tel: 030 – 6069 621, 

www.wandelenvoorwater.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons