Vier winnaars ASN Bank Wereldprijs

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
FairPhone, FairMale, Young Africa en Geen Geld voor Geweld zijn de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2011. De bank organiseerde deze wedstrijd voor de vierde keer. Ondernemers met een goed idee of project voor een duurzame wereld konden meedingen naar een van de vier hoofdprijzen:  € 10.000 om je project te realiseren. De winnaars…

FairPhone, FairMale, Young Africa en Geen Geld voor Geweld zijn de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2011. De bank organiseerde deze wedstrijd voor de vierde keer. Ondernemers met een goed idee of project voor een duurzame wereld konden meedingen naar een van de vier hoofdprijzen:  € 10.000 om je project te realiseren. De winnaars krijgen bovendien steun van Stichting Greenwish om hun plan succesvol uit te werken.

Aan de ASN Bank Wereldprijs 2011 deden 215 projecten mee. Meer dan 20 duizend bezoekers van Voor de Wereld van Morgen brachten hun stem uit. Na de eerste ronde bleven er veertig projecten over, tien per categorie.  Een jury van ondernemers en specialisten van goede doelen koos acht finalisten. Zij streden via een pitch om de vier themaprijzen. Dit zijn de winnaars:

FairPhone (thema Eerlijke handel). FairPhone wil de eerste eerlijke mobiele telefoon ter wereld maken. Stap voor stap organiseert FairPhone de totstandkoming van een telefoon die mensen en milieu geen schade toebrengt.

FairMail (thema Tegen kinderarbeid). Kansarme jongeren in Marokko ontwikkelen met een fotografietraining hun zelfvertrouwen en creativiteit. Met de verkoop van hun foto’s verdienen ze geld voor hun eigen toekomstplannen.

Zonnige toekomst voor jongeren Namibië (thema Duurzame energie). Young Africa wil in Namibië een energieneutraal trainingscentrum oprichten. Daar krijgen kansarme jongeren een beroepsopleiding om een baan te kunnen vinden in de zonne-energiesector.

Geen geld voor geweld (thema Tegen wapenindustrie). De Campagne tegen Wapenhandel wil druk uitoefenen op financiële instellingen om hun beleggingen uit EADS, een grote wapenproducent, terug te trekken zolang het militaire producten maakt. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons