Achtergrond

VIDEO – StoereVrouwen doen verantwoord Sinterklaasinkopen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

‘Verbeter de wereld, ga winkelen’, zo luidt het motto van de StoereVrouwen, een collectief dat in September 2006 voor het eerst van zich deed gelden. De groep is opgezet door Annette van Weezel Errens en is onderdeel van

DSC00271
Het koopleger staat in formatie

Stichting Wonder, onder meer bekend van de BurgerBuddy. De vrouwen proberen zich in te zetten voor een betere wereld door middel van activiteiten waar vrouwen van houden; winkelen, mode en tutten met elkaar. Op die manier proberen de dames een verschil te maken in de wereld en op een leuke en educatieve manier een platform te bieden voor vrouwen om verantwoord te winkelen.

 

“Het winkelpersoneel weet vaak geen antwoord op m’n vragen, ze weten zelf niet waar hun producten vandaan komen, dus dat vind ik wel lastig”, aldus een Stoere Vrouw tijdens de manifestatie vrijdag. Voor StoereVrouwen is de traceerbaarheid van producten een van de belangrijkste aandachtspunten en door middel van een gedisciplineerd koopleger probeerden de dames het winkelpersoneel en een ietwat verbaasd winkelend publiek hier alert op te maken.

DSC00292
Ook Magna Plaza werd aangedaan

Naarmate het koopleger vorderde met haar mars naar verantwoorde producten, bleek dat het aanbod van deze waren schaars was. Veel dames hadden in hun winkelmandje enkel een ‘eerlijke’ chocoladeletter kunnen verzamelen. Winkelcentra als V&D, Hema en Magna Plaza werden aangedaan door het leger, nagestaard door argeloze voorbijgangers en aangestaard door de winkelsecurity. Na een laatste stop bij de Aboriginal Art winkel aan de Paleisstraat, waar de dames getrakteerd werden op een heuse didgeridoo voorstelling, konden de dames hun roze hakken uittrekken en genieten van een glaasje (verantwoorde) champagne.

 

 

 

 

Website StoereVrouwen

Website Stichting Wonder

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons