Vertrouwde ‘topics’ in een nieuw jasje

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Onder de noemer ‘MyTopic’ organiseren partners van MyWorld dit voorjaar drie verdiepingsdagen voor mensen met kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Achtereenvolgens staan gezondheid, onderwijs en de media op de agenda. Het zijn vertrouwde thema’s, maar met nieuwe invalshoeken worden deelnemers geprikkeld om een stap verder te zetten met hun project. De eerste bijeenkomst, ‘My Healthy Behaviour’…

aidsvoorlichtingOnder de noemer ‘MyTopic’ organiseren partners van MyWorld dit voorjaar drie verdiepingsdagen voor mensen met kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Achtereenvolgens staan gezondheid, onderwijs en de media op de agenda. Het zijn vertrouwde thema’s, maar met nieuwe invalshoeken worden deelnemers geprikkeld om een stap verder te zetten met hun project.

De eerste bijeenkomst, ‘My Healthy Behaviour’ op 15 mei, gaat over gezondheid en gedragsverandering. In veel projecten is gedrag een belangrijk aspect, denk bijvoorbeeld aan veilige seks om aids te voorkomen of handen wassen tegen infecties. Voorlichting geven blijkt echter vaak niet genoeg om mensen aan te zetten tot nieuw gedrag. Wat dan wel? Een van de sprekers tijdens ‘My Healthy Behaviour’ is Miriam Groenhof van Stop Aids Now! Vanuit haar ervaringen met aidspreventie gaat zij in op de vraag hoe je gezond gedrag in ontwikkelingsprojecten kunt bevorderen.

Op 20 juni staat de verdiepingsdag ‘Sterschool model Education’ over onderwijs op de agenda. Veel particuliere initiatieven zijn betrokken bij de bouw van scholen en klaslokalen. Voor goed onderwijs is echter meer nodig dan een lokaal. Deze verdiepingsdag gaat onder andere over de vraag wat particuliere initiatieven en hun partners kunnen doen om de onderwijskwaliteit op hun school te verbeteren. Ze krijgen voorbeelden uit de eerste hand van Edukans, dat momenteel een ‘Sterschool model’ uitrolt in Ghana, Malawi, Kenya en Uganda.

De laatste verdiepingssessie, ‘Your Message’ op 5 juli, gaat over media en communicatie. Ook deze dag wordt er een nieuw thema op de agenda gezet, dat in de loop van volgende maand bekend wordt gemaakt.

De themabijeenkomsten worden georganiseerd door Impulsis, Wilde Ganzen en Edukans (onderwijs). Kijk voor meer informatie op myworld.nl/training.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons