Achtergrond

Verschil maken is doorzetten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

“Duurzaamheid wordt niet zomaar door iedereen omarmd. Om echt iets te bereiken is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat.” De Keniaanse Amos spreekt uit ervaring. Als voormalig accountant met een redelijk salaris, maakte hij de sprong en zette hij het Afrisol op, een bedrijf dat duurzame energie produceert voor de lokale omgeving.  Met behulp van Chris Veeningen, werkzaam bij de Rabobank, blijft zijn bedrijf groeien en daar profiteert de hele omgeving van. Veeningen werkte via Share People als consultant voor Amos.
 

“Sta achter je beslissing zodra je hem genomen hebt. Standvastigheid is belangrijk. Realiseer je ook dat iedere verandering in de goede richting telt, hoe klein hij ook mag zijn. Zorg dat je goed contact hebt met mensen in je onderneming en probeer die zoveel mogelijk te inspireren. Als ‘change agent’ werk je niet voor je eigen doel, je werkt voor iedereen om je heen, voor de wereld. Je zult tegenslag ondervinden, maar laat je niet uit het veld slaan. Uiteindelijk zul je dan trots zijn op wat je hebt bereikt”

Amos en Chris Veeningen waren sprekers op de inspiratiemiddag Duurzaam Verschil. Heb je dit moeten missen? Houd OneWorld dan in de gaten, want de beste tips voor het verduurzamen van je organisatie worden hier nog eens uitgelicht!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons