Verkiezingstool voor wereldburgers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De Partij voor de Dieren vindt dat ontwikkelingslanden markten (tijdelijk) moeten kunnen afschermen. De SP wil met banken, verzekeraars en pensioenfondsen afspreken dat er geen geld meer wordt geïnvesteerd in landrovende bedrijven. Het CDA ziet het bedrijfsleven en particulieren als de belangrijkste spelers in ontwikkelingsamenwerking. Deze en andere standpunten van de grootste tien Nederlandse politieke…

De Partij voor de Dieren vindt dat ontwikkelingslanden markten (tijdelijk) moeten kunnen afschermen. De SP wil met banken, verzekeraars en pensioenfondsen afspreken dat er geen geld meer wordt geïnvesteerd in landrovende bedrijven. Het CDA ziet het bedrijfsleven en particulieren als de belangrijkste spelers in ontwikkelingsamenwerking.

Deze en andere standpunten van de grootste tien Nederlandse politieke partijen op internationale samenwerking zijn snel te vinden met de webtool ‘Verkiezingsoverzicht voor Wereldburgers’ van NCDO.

Wie nog ‘zweeft’, kan via het verkiezingsoverzicht de partijstandpunten op internationale samenwerking bekijken en vergelijken. De gebruiker kan op thema en partijen zoeken. Zo zijn bijvoorbeeld de ideeën op het gebied van ‘Armoede en honger’ eenvoudig te vergelijken. Maar ook de ideeën van één partij op het gebied van financiën en internationale samenwerking zijn met twee klikken te zien. De korte teksten in het verkiezingsoverzicht  zijn gebaseerd op de standpunten uit de (concept) verkiezingsprogramma’s van de tien grootste politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2012-2017. Deze staan, voor de liefhebber, inmiddels ook allemaal integraal online:

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons