Veel animo voor kijkje achter de schermen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vlak voordat de Bob Barker zal uitvaren voor een nieuwe expeditie wordt er een inzamelingsactie georganiseerd. De dreadlock van een van de bemanningsleden levert 750 Australische dollar op.

Het is maandagochtend, begin van een nieuwe werkweek. Ik heb een rustige plek opgezocht op de brug van de Bob Barker, heb m’n laptop voor me en kijk uit over de haven van Hobart. Jimmy, een technicus van Animal Planet is bezig met de installatie van geluidsapparatuur, die naar zijn zeggen beter is dan het vorig seizoen. Weldra zal het één van de drukste plekken zijn op het schip, het commandocentrum van waaruit alles geregeld wordt.

Eenzaam piepje
Overal om me heen staan, liggen of hangen elektrische apparaten en is bedrading te zien. Er is sowieso al veel apparatuur aanwezig i.v.m. navigatie en communicatie  maar nu met de opnames van Animal Planet is er nog veel meer apparatuur op de brug en de aansluitende communication office te vinden. Om me heen piept al een eenzaam geluidsignaaltje alsof het wil laten weten dat het er zin in heeft.

De dag is rustig begonnen. Een contrast met gisteren en eergisteren toen er al vrij vroeg mensen op de kade stonden te wachten om een rondleiding te krijgen aan boord van de Bob Barker. De Bob Barker ligt voor de Steve Irwin, het andere Sea Shepherd schip aan de kade vlakbij het centrum van Hobart en is gemakkelijk te bereiken voor publiek.

Inzamelingsactie
Afgelopen weekend zijn er zestien rondleidingen geweest en hebben geïnteresseerden een soort van kijkje kunnen nemen achter de schermen. De belangstelling en steun in Australië is enorm, en het gevoel van steun is overweldigend. Afgelopen week werd er een Sea Shepherd inzamelingsactie gehouden in Melbourne die aardig wat heeft opgeleverd. Onderdeel van de actie was een veiling waar bij opbod wel zeer exclusieve en unieke items werden verkocht. Één van de dreadlocks van Pottsy heeft AUS$ 750 opgeleverd. Ok, daar zat dan ook nog een  origineel T-shirt bij.

Alex Cornelissen en ikzelf kwamen die dag allebei aan op Melbourne airport, Alex vanuit de Galápagos en ik vanuit Amsterdam, en konden dus aanwezig zijn op dit evenement. Alex en ik kennen elkaar al een jaar of tien, en dit wordt de vierde Antarctica campagne die we samen doen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons