Valse beloftes van Qatar: sterfte onder buitenlandse arbeiders onverminderd hoog

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Afgelopen jaar stelde The Guardian de onmenselijke arbeidsomstandigheden van de arbeidsmigranten in Qatar al aan de kaak. Het land beloofde beterschap, het zou de levensgevaarlijke omstandigheden waarin de veelal Pakistaanse arbeiders voorbereidingen treffen voor het WK van 2020 verbeteren. Een valse belofte, blijkt nu uit sterftecijfers van 2014 in handen van The Guardian.

Volgens mensenrechtenorganisaties werkt de overheid van Qatar de relatief milde arbeidsmarkthervormingen actief tegen, zo zou er te weinig gedaan worden om de gezondheidseffecten van zwaar lichamelijk werk in het snikhete Qatarese klimaat – de temperatuur stijgt er geregeld boven de 50 graden Celsius – te onderzoeken.

“Zes maanden na de gedane beloftes is slechts een handvol van de voorgenomen maatregelen ook echt uitgevoerd. De tot dusver genomen stappen schieten jammerlijk tekort”, aldus een rapport van Amnesty International over de stappen die de Qatarese overheid tot nu toe heeft gezet om het aantal sterfgevallen onder buitenlandse arbeiders terug te dringen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons