Vakblad Vice Versa loopt warm voor PI

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Vice Versa, vakblad voor ontwikkelingssamenwerking, besteedt vanaf vandaag aandacht aan particuliere initiatieven.  Het tijdschrift reserveert voortaan vier pagina’s per editie voor artikelen over vrijwilligers met kleinschalige ontwikkelingsprojecten en hun rol in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Het initiatief vloeit voort uit een samenwerkingsverband tussen Vice Versa en Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt mensen die zelf initiatieven uitvoeren om de…

Vice Versa, vakblad voor ontwikkelingssamenwerking, besteedt vanaf vandaag aandacht aan particuliere initiatieven.  Het tijdschrift reserveert voortaan vier pagina’s per editie voor artikelen over vrijwilligers met kleinschalige ontwikkelingsprojecten en hun rol in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Het initiatief vloeit voort uit een samenwerkingsverband tussen Vice Versa en Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt mensen die zelf initiatieven uitvoeren om de armoede te bestrijden. Particuliere initiatieven waarmee Wilde Ganzen samenwerkt, krijgen een gratis jaarabonnement op Vice Versa.

Zowel Wilde Ganzen als Vice Versa willen kennisuitwisseling en het lerend vermogen stimuleren. Volgens Vice Versa gaat het daarbij niet alleen om de gangbare mening dat PI’s kunnen leren van hun professionele collega’s, maar ook om de vraag wat deze op hun beurt kunnen leren van particuliere initiatieven.

In de nieuwe Vice Versa staat een interview met Annie Manders van Partin, de belangenorganisatie van het particulier initiatief. Ze constateert dat het imago van de doe-het-zelvers in de hulp bijtrekt, maar dat de samenwerking met het professionele werkveld beter kan. Verder is er een opiniebijdrage van Maarten Kuijpers en Adriaan Kauffman van PI-wijzer. Zij gaan in op de vraag of er een gedragscode moet komen voor PI, zoals de WRR adviseerde. Ze lichten toe waarom dit volgens hen een onhaalbaar idee is, en bepleiten een werkbaar alternatief.

Meer informatie: www.viceversaonline.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons