Tussentijdse mfs-ronde

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Na de aanvraagronde in 2006 sneuvelden de meeste aanvragen van organisaties in de categorie 'jong en vernieuwend' voor de subsidieperiode 2007-2011. Belangrijkste reden was dat deze organisaties aan veel voorwaarden moesten voldoen, waar ze helemaal niet aan kónden voldoen, zoals professionalisering. Veel organisaties wílden wel professionaliseren, maar konden dat eenvoudigweg niet omdat ze daar onvoldoende geld voor hadden. In deze tussentijdse ronde zijn versoepelingen aangebracht voor startende en vernieuwende organisaties, zodat ze bijvoorbeeld kunnen aangeven op welke manier ze willen doorgroeien en hoeveel geld ze daarvoor nodig denken te hebben.

Een platform van jonge en vernieuwende organisaties maakte zich het afgelopen jaar sterk bij het ministerie voor een nieuwe kans. Uiteindelijk werd niet besloten tot een nieuwe of aparte 'mfs+-regeling', zoals het rapport De juiste maat had geadviseerd (zie Vice Versa 4, 2007), maar tot een tussentijdse ronde voor 2009-2010.

De organisaties krijgen korter de tijd om hun aanvraag in te dienen dan in de reguliere ronde van het mfs. Bij het ter perse gaan van dit nummer van Vice Versa stond de deadline voor het indienen van aanvragen nog niet definitief vast. De volgende ronde van het mfs gaat voor iedereen van start in 2010.

Meer info: www.minbuza.nl of 070-3486499, secretariaat DSI-MY. Neem voor het platform contact op met Pieter-Jos van Kampen, up2uto@yahoo.co.uk, 020-531 8885. De website: www.uptoyoutoo.org

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons