Turkse lekkernijen tussen appelbomen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

UNDEFINEDCok Oostveen, één van de organisatoren, voerde de groep van twaalf langs de Amstel en door de polders rondom Ouderkerk. Voor velen was het een eerste kennismaking met de landelijke omgeving van Amsterdam en ze genoten zichtbaar. De een merkte op dat er zulke mooie boerderijen aan het water staan, de ander dat de natuur toch haar favoriete uitstapje was.

 

Voor een enkeling zoals Jale was de fietstocht de eerste in jaren en in het begin was het dan ook afzien. Maar in de loop van de middag kreeg ze er steeds meer schik in en kwamen zelfs plannen boven om voor thuis ook een fiets te kopen, dan kon ze er wat vaker op uittrekken.

 

UNDEFINEDPicknick

Grote verrassing was de picknickplek die Cok ergens midden in de polder wist – ineens zat het gezelschap tussen de bloeiende appelbomen te genieten van de Turkse lekkernijen die één van de deelneemsters had meegenomen. Toen tegen vijven het buurtcentrum Transvaal weer in zicht kwam, was iedereen het erover eens: blij dat we er zijn maar dit smaakt naar meer. Zondag 3 juni is de eerstvolgende fietstocht voor alle gezindten in Oost-Watergraafsmeer.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons