Achtergrond

Tools To Work 25 jaar actief

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Tools To Work (voorheen Derde Wereld Werkplaats) reviseert kwaliteits-goederen voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, zoals technische scholen en inkomengenererende activiteiten.

Circa 80 mensen (43 deskundige vrijwilligers en ca. 25 deelnemers) werken iedere week samen met deskundige werkbegeleiders aan de revisie van deze gebruiksgoederen.

Het opknappen van deze goederen is het “gereedschap” voor de re-integratieactiviteiten. Dankzij deskundige en betrokken trajectbegeleiding stroomt ca. 25% van onze deelnemers uit naar werk.

De kennisoverdracht, op het gebied van naai- en breimachinerevisie, wordt verzorgd door enthousiaste Tools To Work vrijwilligers. In het SKIT Kenia project zijn, van 2006- december 2008, 56 monteurs en 8 trainers van monteurs in de naai- en breimachine revisie gecertificeerd. In 2009 startte het SKIT-Oeganda project waarin 14 trainers zijn opgeleid. In 2011 zijn via verschillende projecten mensen opgeleid in naaimachine revisie, fietsenmaken, meubelmaken, catering en machineontwerp in Sierra Leone, Oeganda en Kenia.

Tools To Work ontwikkelt producten waarmee mensen naast de gereviseerde goederen een inkomen kunnen verdienen.

Onze openingstijden voor afgifte van goederen zijn: elke werkdag 9.00 -12.00 en van 13.00-16.00 uur

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons