Tieners: wereld verbeteren is niet echt cool

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Veel jongeren voelen zich betrokken bij wat er speelt in de wereld. Maar dat vertalen ze nog niet vaak in concrete inzet of solidariteit ten opzicht van armen in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van NCDO onder ruim duizend jongeren van 15 tot en met 25 jaar. Op het oog zit het wel…

betrokkenheid-jongerenVeel jongeren voelen zich betrokken bij wat er speelt in de wereld. Maar dat vertalen ze nog niet vaak in concrete inzet of solidariteit ten opzicht van armen in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van NCDO onder ruim duizend jongeren van 15 tot en met 25 jaar.

Op het oog zit het wel snor met de belangstelling van jongeren voor het buitenland. Twee derde volgt nieuws over wat er in de buitenwereld gebeurt, vooral via televisie. En onder de jongeren die actief zijn op sociale media, ‘liket’ bijna de helft wel eens een goede doelenorganisatie. Maar veel verder gaat de het voor de meeste jongeren niet. Sterker nog, vooral tieners vinden het niet echt cool om iets voor de wereld te doen. Het is niet populair in mijn vriendenkring, zegt 46%. Twintigers hebben vaker een vriendenkring die daar neutraal of positief tegenover staat. Het lijkt erop dat jongeren, naarmate ze ouder worden, positiever worden over leeftijdgenoten die zich inzetten voor de wereld, aldus de onderzoekers.

Meer lezen? het rapport is te downloaden via http://www.ncdo.nl/betrokkenheid-jongeren.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons