Stichting Chakana lanceert haar eigen charity wijn

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Bij toeval stuitte de stichting op een Argentijnse naamgenoot: de wijnproducent Chakana Wines. Net als Stichting Chakana ontleent Chakana Wines zijn naam en logo aan het eeuwenoude symbool dat de Indiaanse volken van de Andes met elkaar verbindt: de chakana, het Andes-kruis dat staat voor harmonie en balans. Hierdoor kon een bijzondere samenwerking tussen de twee Chakana's ontstaan. Resultaat: een speciale, voor Stichting Chakana uitgebrachte heerlijke rode wijn van malbec en syrah druiven.
 
De wijn is in 37 wijnhandels te koop, maar u kunt ook online bestellen waarna uw bestelling thuis wordt afgeleverd. Dit kan via de website van Goede Smaak (www.goedesmaak.com). Chakana Wiphala is ook als kerstpakket te bestellen (zie de folder 2007-08).
Chakana Wiphala is het eerste product dat het Goede Smaak Keurmerk heeft gekregen.
Inmiddels heeft Chakana Wiphala goede recencies gekregen in het Parool en de Playboy.
 

Over Chakana
Stichting Chakana is een Nederlands-Boliviaanse NGO die zich inzet voor de hooglandindianen in de Andes van Bolivia, door hun overlevingsstrategieën te versterken en om de mogelijkheden te verbeteren om geen nadelige effecten te ondervinden van de dominante invloed van de grotere moderne samenleving. Hierbinnen valt training, directe armoedebestrijding en het projectmatig verbeteren van de rurale levensomstandigheden. Chakana is bovendien een kenniscentrum voor wetenschappelijk onderzoek en informatieverstrekking te zijn wat betreft de problematiek en cultuur van de Boliviaanse hooglandindianen. Kijk voor meer informatie over onze projecten op onze website www.chakana.nl.

www.chakana.nl

www.goedesmaak.com

www.chakanawines.com.ar

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons