Stem nu en help Ghanese dorpelingen aan de millenniumdoelen award

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Hoe?
U kunt vanaf heden t/m 13 oktober stemmen via internet EN sms.
1. Via internet: zoek de ‘stem hier’ link op de website van het noordhollands dagblad / millennium award. http://www.noordhollandsdagblad.nl/millenniumaward/
2
. Via sms: nhd soap naar 4999 (0,70 ct p.bericht)

De verkiezing is georganiseerd door Noord-Hollands Dagblad in nauwe samenwerking met COS Noord-Holland en Provincie Noord-Holland. Op 15 oktober zal bekend worden welke winnaar 2.000 euro extra kan besteden aan zijn project(en). Deze prijs is beschikbaar gesteld door de NCDO.

Waarom stemmen op ons project?

Als u Ontmoet Afrika (SOAP) steunt, staat u voor ondernemen tegen armoede en gelijkwaardigheid in contact. We streven naar onafhankelijkheid in plaats van afhankelijkheid. We richten ons op initiatieven in Noord-Ghana waarbij, na de start, inkomsten gegenereerd worden door de lokale bevolking zelf. Ons duurzaam toerisme project spreekt in eerste instantie wellicht minder aan dan bijvoorbeeld het bouwen van scholen of weeshuizen. Wat zijn de redenen dat wij voor dit soort projecten kiezen?

1.       We willen met het beschikbare (donor)geld zoveel mogelijk mensen in de arme dorpen laten profiteren. Het gaat dus om een investering waaruit op termijn inkomsten voor vele mensen voortvloeien. Met deze extra inkomsten kan betere voeding gekocht worden, kunnen meer kinderen naar school, kunnen mensen naar het ziekenhuis bij ziekten, enz, enz; en dit voor vele mensen voor een in principe oneindige periode.

2.       We willen dat onze projecten het vertrouwen in eigen kunnen en trots op hun culturele erfgoed stimuleren. Dus geen afhankelijkheid van hulp van buitenaf en slachtoffer gevoelens. Het geeft de mensen in de arme dorpen een groot gevoel van trots dat buitenlandse gasten het leuk vinden bij hen te gast te zijn i.p.v. in een hotel in de stad te overnachten. Tevens voorkomt het creëren van werk in de dorpen de trek van jongeren naar de stad (waar dakloosheid, prostitutie en aids wachten).

Het duurzaam toerismeproject is gericht op de ontwikkeling van kleinschalig duurzaam toerisme in Noord-Ghana, specifiek in de dorpjes Sognaayilli en Gowrie (bij succes uit te breiden naar andere dorpen). Het doel is tweeledig. Enerzijds het vergroten van de welvaart van de gemeenschap in de dorpen, met speciale aandacht voor de positie van vrouwen. Anderzijds Westerse toeristen intensief kennis laten maken met de Ghanese cultuur en levenswijze. Toeristen wonen voor even zoals de armste inwoners van dit prachtige land. Je overnacht bij een Ghanese familie of in een apart gastenverblijf. Dit gastenverblijf is gebouwd van natuurlijke materialen en met inhuur van plaatselijke arbeiders. Het heeft de lokale stijl en er is geen stromend water en elektriciteit. Je leert actief de lokale cultuur en tradities kennen via een aantal optionele workshops en excursies, georganiseerd door de dorpelingen. Het project is opgezet volgens de principes van Pro Poor Tourism (PPT): de inkomsten komen ten goede aan de plaatselijke bevolking (de winst wordt gebruikt voor projecten voor het hele dorp) en een van de centrale uitgangspunten is de betrokkenheid van de gemeenschap bij het project.

Juist door elkaar te leren kennen en elkaars verschillen te respecteren, kunnen we samen actief en effectief werken aan ontwikkeling wereldwijd: Ontmoet de ander, ontwikkel jezelf en inspireer elkaar!

Help ons om op 15 oktober deze eervolle vermelding te krijgen en natuurlijk aan € 2.000 om nieuwe projecten op te starten! Stem op SOAP!

Onder alle stemmers worden prijzen verloot:
1. Een Dinerbon bij Restaurant Fifteen van Jamie Oliver voor 2 personen, 4-gangendiner met wijnarrangement

2. Drie manden met Fair Trade producten.


Achtergrondinformatie
Bestuurslid Carole Donkers presenteert het project in een filmpje:
http://www.regio22.nl/regio22_uitzendinggemist_play_new.php?pmid=1915
Over het werk van Ontmoet Afrika en onze projecten:
http://www.ontmoetafrika.nl/index.php/eigen-projecten

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons