Sponsor sport in Nicaragua tijdens de CPC Loop!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De voordelen op een rij:
– Jij hebt een leuke sportieve dag en genereert hiermee ook nog eens betere sportmogelijkheden voor (gehandicapte) jongeren in Juigalpa (Nicaragua); 
– Je mag starten in een speciaal startvak;
– Je ontvangt een leuke attentie van de organisatie van de CPC Loop;   
– Je mag gebruik maken van de kleedgelegenheid in de Business tent;
– Je mag gratis gebruik maken van de ChampionChip (tijdregistratie);
– Je krijgt toegang tot de speciale Business tent. Hier vindt de prijsuitreiking plaats en kun je na afloop genieten van een hapje en drankje.
– Je ontvangt na afloop een officiële medaille.  

Wil je een van de City-Pier-City startbewijzen bemachtigen en tegelijkertijd sponsorgeld binnenhalen voor betere sportmogelijkheden in Juigalpa? Meld je dan aan bij de SIS via info@sisdenhaag.nl.

De inschrijving verloopt via de SIS, dus je hoeft je niet zelf in te schrijven. Dat doen wij voor je!

Waar gaat je geld naar toe? (gehandicapte) sport in Nicaragua:
Sport is belangrijk voor de identiteitsontwikkeling van jongeren overal ter wereld, dus ook in Juigalpa. Sport is niet alleen leuk en gezond, je leert er ook veel van. Sport is goed voor de sociale contacten en voor de gezondheid. Kinderen leren dankzij sport samenwerken, krijgen meer zelfvertrouwen. Jongeren sporten in plaats van vechten of op straat rondhangen. Daarnaast leren mensen door het beoefenen van teamsporten hoe ze functioneren in een team en om te gaan met winnen, verliezen en discipline. Voor een postconflict gebied zoals Juigalpa/Nicaragua is het stimuleren van sport daarom erg belangrijk.

In de gemeente Juigalpa en met name in het rurale gebied van Juigalpa, is de armoede alarmerend. Voor de diverse sporten zijn de gevolgen van deze armoede heel duidelijk. Het ontbreekt aan materialen of winnaars van departementale competities kunnen niet door naar de landelijke competities omdat er geen geld is om te reizen. Het meest alarmerend is echter de situatie voor gehandicapten. Jongeren met een handicap worden aan hun lot overgelaten door de gezondheidsautoriteiten in Nicaragua. Ook ouders hebben vaak niet voldoende tijd, geld en capaciteit om hun kinderen goed te begeleiden.

Sport is belangrijk voor iedereen, dus ook voor gehandicapte jongeren. De gehandicapte organisatie Los Pipitos is een belangrijke partner van de SIS in Juigalpa. Los Pipitos is de organisatie van ouders van kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap, waarvan op landelijk niveau meer dan 14.000 families lid zijn. Kinderen met een handicap worden aan hun lot overgelaten door de gezondheidsautoriteiten in Nicaragua. Los Pipitos onderneemt verschillende activiteiten om tot integratie van kinderen met een handicap te komen. Naast behandeling in het centrum zelf, bezoeken de medewerkers de kinderen en hun families die in de bergen wonen en niet in staat zijn zelf naar het centrum te komen. Momenteel ondersteunt de organisatie in Juigalpa 396 kinderen en jongeren met verschillende handicaps zoals het syndroom van Down, gehoorproblemen en geestelijke handicaps.

Dankzij de Juigalpese afdeling van Los Pipitos kunnen kinderen met een handicap uit Juigalpa deelnemen aan de Olympiade voor gehandicapten in Managua. Met steun van de SIS kregen de kinderen in 2006 speciale sportkleding en sportschoenen. Dit jaar zal de SIS de organisatie steunen bij het uitvoeren van 12 workshops aan de ouders van Los Pipitos. Hierdoor leren de ouders hoe zij kunnen omgaan met de handicap van hun kind. Daarnaast worden er workshops georganiseerd waarbij de ouders en kinderen oefenen met verschillende therapieën van rehabilitatie.

Wil je ook iets betekenen voor Los Pipitos in Juigalpa? Loop dan met de SIS mee aan de City-Pier-City Loop 2008!

Over de SIS
De SIS coördineert stedenbandactiviteiten in Den Haag en Juigalpa en ondersteunt ontwikkelingsprojecten in Juigalpa. Zij werkt hierbij intensief samen met lokale organisaties in Juigalpa, waardoor het geld terecht komt op de plek waar het nodig is. Zo draagt de SIS samen met de Haagse bevolking bij aan de verbetering van de lokale leefomstandigheden in Juigalpa. Het overkoepelend doel hierbij is om in beide steden begrip en waardering voor elkaars leefwijze en cultuur te bevorderen.

www.sisdenhaag.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons