Spelenderwijs leren over schone energie

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

chipmunk
Fietskit Chipmunk

Windkracht Fietskit Chipmunk
Windkracht kan een belangrijke en eenvoudige bron zijn van schone energie. Als kind leer je dit principe kennen met de Chipmunk. Je zet het speeltje zelf in elkaar. De propeller zet de wind om in energie, waarmee de fietser en het lampje worden aangedreven.

6 in 1 solar bouwpakket

solartoy_puppy
Solar Puppy

Zonne-energie wordt vaak gezien als het alternatief voor kolen. Ontdek samen met je kind de kracht van de zon. Maak bijvoorbeeld een boot die aangedreven wordt op zonne-energie of een puppy die tot leven komt als je deze in de zon zet. De fabrikant geeft aan dat een sterke lamp in de wintermaanden ook werkt om het duurzame speelgoed aan te drijven. Alleen jammer dat dit weer ten koste gaat van de duurzaamheid.

 

 

waterstofauto%20H%20racer
H-Racer

Waterstofauto
Auto’s hoeven tegenwoordig niet meer op benzine te rijden.  De waterstofauto, H-Racer genaamd, bewijst dit. De auto is een exacte minireplica van een gewone waterstofauto. Er zit zelfs een eigen waterstofcentrale bij om de tank van de auto te vullen. De energie voor het produceren van waterstof wordt geleverd door een zonnecel. Je kind kan zelf zien hoe het water gesplitst wordt in waterstof en zuurstof. Met een volle tank kan je twee minuutjes rijden. Leuk, maar niet bepaald efficiënt.

 

 

 

 

marlin_shad
Raceauto Marlin

Zoutwater Raceauto Marlin
Efficiënter en veel goedkoper is de raceauto op zoutwater. Dat laat dit speeltje duidelijk zien. De racewagen wordt aangedreven door zoutwater. Je doet een paar druppels zoutwater in de tank en de auto rijdt 15 minuutjes vrolijk door. De auto rijdt op een magnesium brandstofcel. Veel wetenschappers zeggen dat magnesium de toekomst heeft in schone brandstof en niet waterstof. Magnesium slaat namelijk tien keer meer energie op dan waterstof. Alle auto-onderdelen zijn daarnaast milieuvriendelijk en prima te recyclen.

 

 

 

 

aardappelklok1
Aardappelklok

Green science bouwpakketen
Voor de echte wetenschappers onder ons zijn er ook verschillende wetenschapspakketten beschikbaar om zelf te experimenteren met groene energie. Je kan bijvoorbeeld een traditionele aardappelklok maken, een waterfilter op zonne-energie, een windmolen en een auto op zonne-energie. Leuk om bijna alle manieren van schone energie te leren kennen, maar wel een behoorlijke uitdaging.

Alle speeltjes zijn verkrijgbaar bij www.bespaarbazaar.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto boven (cc): Kind aan het spelen.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons