Specialisatie in de hulp: landbouw of waterbeheer?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Landbouw bijvoorbeeld. Nederland is een van de grootste exporteurs van gewassen ter wereld. Overal staan we bekend om onze efficiënte landbouwmethoden, ons imago is ijzersterk. Met de klimaatverandering is de behoefte aan betere landbouwmethoden groter dan ooit.

Of juist waterbeheer. Nederland dankt er zijn bestaan aan – letterlijk. De zeespiegel stijgt, tsunami’s en overstromingen maakt goed waterbeheer overal urgent, zowel in steden als op het platteland. Iedereen weet dat Nederlanders dit al eeuwen tot in de perfectie beheersen.

Diverse vertegenwoordigers uit beide sectoren gaan met elkaar en met het publiek in debat over de vraag: waar gaan we ons op richten? Tijdens het debat wordt de stemming onder het publiek gepeild en uiteindelijk wordt er een keuze gemaakt.

Met onder anderen ex-minister Cees Veerman (Landbouw) (o.v.), Albert Jan Maat (voorzitter LTO, de grootste landbouworganisatie in Nederland), Gerard Doornbos (lid dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen), en Jeroen van der Sommen (Netherlands Water Partnership).

Gespreksleider: Bas van ‘t Wout.

Bestel hier uw kaarten.

 

Het debat is onderdeel van de debattenreeks De Nieuwe Aanpak van Ontwikkelingssamenwerking, georganiseerd door Global Village Media. Het volgende debat "Wat vinden Afrikanen zelf eigenlijk van onze hulp?" vindt plaats op dinsdag 24 november in De Rode Hoed. Kijk voor meer informatie op de Debat pagina.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons