Spaar voor koeien

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Hoe werkt het? Op ieder literpak biologische melk en yoghurt zijn vanaf 1 september tot 1 december spaarzegels te vinden. Door 25 zegels te sparen en de spaarkaart op te sturen steunt u Heifer Nederland. Voor iedere 180 inzendingen ontvangt Heifer Nederland 1 koe. De pakken melk en yoghurt van Groene Koe en Zuiver Zuivel zijn te vinden in de zuivelschappen van de supermarkt of natuurvoedingswinkel.

 

Heifer, Zuiver Zuivel en Groene koe rekenen er op dat met deze spaaractie zo'n 25.000 Euro voor koeien in Afrika bij elkaar gespaard zal worden. Dankzij dit bedrag kunnen minstens 50 extra gezinnen uit Kameroen een koe ontvangen. Daar geven zij dagelijks vijftien liter verse melk. Dit is voor het gezin een belangrijke bron van voedsel. De gezondheid van de boerengezinnen verbetert door de dagelijkse melk of yoghurt.

 

Prijsvraag

 

Melk die overblijft, wordt verkocht op de markt, waardoor het gezin een inkomen verdient. Van dit inkomen kunnen kinderen naar school, medicijnen worden aangeschaft of verbeteringen aan het huis worden gemaakt. En dankzij de koeienmest levert de moestuin veel meer op.

 

Wilt u meegaan om de koeien te overhandigen aan de bevolking in Kameroen? Schat dan in hoeveel geld er bij elkaar wordt gespaard voor deze actie. De inzender die het dichtst bij zit, wint een 7- daagse reis voor 2 personen.

 

Levende lening

 

Heifer Nederland schenkt dieren als kippen koeien en geiten aan mensen in ontwikkelingslanden. De melk en eieren zorgen ervoor dat mensen gezonder worden en wat overblijft wordt verkocht. De dieren zijn geen gift maar een levende lening. De boeren kunnen deze lening aflossen door het eerste koekalfje door te geven. Zo dragen de Heiferboeren actief bij aan de bestrijding van armoede. Hierdoor zijn zij trots en vol zelfvertrouwen.

 

Kijk voor meer informatie op www.heifer.nl.

 

Stichting Heifer Nederland

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons