Spaanse zoektocht naar Nederlandse ‘vegan streaker’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Spanje is een zoektocht begonnen naar de Nederlandse dierenrechtenactivist Peter Janssen, ook wel bekend als 'de vegan streaker'. Het land wil hem arresteren omdat hij tijdens meerdere stierengevechten uit protest schaars gekleed de arena in is gesprongen. Meestal kwam hij er met een boete van enkele honderden euro’s van af. Het weerhoudt de activist er echter niet van om door te gaan met actievoeren.

Een advocaat van een stierenvechtersorganisatie noemt Janssen geen activist, maar een ‘aggressor’. Tegen NRC zei de advocaat: “we zullen te land, ter zee en in de lucht naar hem zoeken”. Desondanks zegt Janssen dat hij Spanje niet achter zich laat. Ook in de toekomst zal de dierenrechtenactivist zich voor de stieren inzetten. “Ik stop pas als Spanje stopt met het doden van de dieren”, laat hij weten.

Janssen is van plan zichzelf te melden bij de Spaanse justitie. Hij hoopt er samen met hen uit te komen en 'het misschien met een sisser af te laten lopen'. Eerder zat Janssen vast vanwege het bevrijden van 2500 nertsen uit een nertsenfokkerij in Nederland.

Openingsfoto: Flickr / Partido Animalista – PACMA – 's photostream

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons