Sociale onderneming TTC krijgt grote impact investering van ABN AMRO

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Eric Buckens, Manager ABN AMRO Social Impact Fund: “TTC bereikt in ontwikkelingslanden op grote schaal uiteenlopende groepen mensen. Doel is om hen te ondersteunen in het dagelijkse leven en daadwerkelijk verbeteringen te bewerkstelligen in zaken die hen direct aangaan, zoals gezondheidszorg. De onderneming past volledig bij de doelstellingen van het ABN AMRO Social Impact Fund.”

Groot bereik
TTC bereikt via ruim honderd projecten op het gebied van gezondheidszorg, landbouw en educatie inmiddels miljoenen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Sinds de oprichting in 2007 is TTC actief in 23 landen en partner van organisaties zoals UNICEF, de Wereldbank en de WHO. Tevens werkt de onderneming nauw samen met overheden, ngo’s en bedrijven. Zo konden met de mobiele diensten van TTC meer dan 500.000 Tanzaniaanse vrouwen in hun zwangerschap worden bijgestaan. Wekelijks ontvangen zij waardevolle tips met betrekking tot hun gezondheid en reminders om regelmatig een kliniek te bezoeken. Momenteel is TTC ook actief betrokken bij de strijd tegen ebola.

Veel mogelijkheden
Volgens Hajo van Beijma en Bas Hoefman, de oprichters van TTC, spelen mobiele telefoons een fundamentele rol in opkomende markten zoals Afrika. Van Beijma: “Inmiddels heeft 80% van de Afrikanen een mobiele telefoon. Daardoor zijn mensen te bereiken die dit voorheen niet of nauwelijks waren. Zij zijn nu te voorzien van belangrijke, soms levensreddende informatie. De mogelijkheden zijn ongekend. Wij zijn klaar voor de volgende stap”

Social Impact Fund
Het ABN AMRO Social Impact Fund doet via directe participaties investeringen in ondernemingen met een maatschappelijke doelstelling en een dubbel winstoogmerk: sociaal/duurzaam en financieel. Het kijkt daarbij vooral naar ondernemingen die met een innovatief businessmodel kunnen bijdragen aan vernieuwing van de markt. De ontwikkeling van het fonds past in het streven van de bank haar positie te versterken als een van de leidende maatschappelijk verantwoordelijke ondernemingen.

Contact TTC
Hajo van Beijma: hvanbeijma@ttcmobile.com | +31 62 826 5485
Josette de Vroeg: jdevroeg@ttcmobile.com | +31 62 450 3746  

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons