Sociaal netwerken voor het goede doel

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Pifworld olifantPif staat voor Play it Forward, naar de beroemde feel good film Pay it Forward. Eenmaal aangemeld, nodig jij als nieuwe Player drie vrienden uit om jouw favoriete project te ondersteunen, die op hun beurt ook weer drie vrienden uitnodigen. Oprichter Harmen van Doorn: "Het is de macht van het getal, als we het met zijn allen willen, dan komt het er ook van!".

Van Doorn, een voormalig investment banker, hoopt met Pifworld een nieuwe doelgroep te bereiken. "We hebben een laagdrempelige website gemaakt die niet alleen de traditionele veertigplus doelgroep aanspreekt of jongeren die al iets met ontwikkelingssamenwerking hebben. Of je nu schildpadden of scholen leuk vindt, op Pifworld is er voor alle smaken en interesses iets passends."

The Elephant Corridor is een ambitieus project op Pifworld dat er naar streeft het grootste wildlife park ter wereld op te richten. Een gebied van 300.000 vierkante kilometer moet worden afgebakend zodat de bedreigde olifanten van Botswana onbelemmerd naar Zambia kunnen oversteken. Er is al ruim 1300 euro opgehaald en er zijn nog 138 dagen te gaan om het streefbedrag van 430.000 euro te bereiken. Maar in de sociale netwerk wereld kan dat snel gaan.

Hoe werkt het?
De projecten die meedoen, zijn eerst gescreend. Op de site zie je in een oogopslag hoeveel geld er voor het project nodig is en hoe dit besteed zal worden. Vervolgens kan je met credits, een credit staat voor vijf euro, geld doneren aan het project dat jouw sympathie heeft gewekt. Met filmpjes en blogs word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en kun je dus zien wat er met je inleg gebeurt. "Honderd procent van je gift gaat naar de partnerorganisatie, dat is nieuw en ongelofelijk, maar waar. Met Pifworld willen we laten zien dat het wel kan”, aldus Van Doorn. De projecten hebben allemaal precies zes maanden om het streefbudget op te halen, op deze manier staat er extra druk op de ketel.

Zondag 6 september wordt in club Trouw de officiële lancering van Pifworld gevierd met een Do good, feel good feest. Op de website vind je verdere informatie over het feest.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons