Siri Lijfering nieuw boegbeeld IDLeaks

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Siri Lijfering is het nieuwe boegbeeld van IDleaks, een beweging die zich inzet voor betere informatie en eerlijkere communicatie over ontwikkelingssamenwerking. Gisteren droeg de huidige voorzitter Tabitha Gerrets het stokje over. Lijfering werkt als redacteur voor vakblad Vice Versa. Tabitha Gerrets startte drie jaar geleden met IDleaks uit ongenoegen over de vaak ongenuanceerde berichtgeving over…

Siri LijferingSiri Lijfering is het nieuwe boegbeeld van IDleaks, een beweging die zich inzet voor betere informatie en eerlijkere communicatie over ontwikkelingssamenwerking. Gisteren droeg de huidige voorzitter Tabitha Gerrets het stokje over. Lijfering werkt als redacteur voor vakblad Vice Versa.

Tabitha Gerrets startte drie jaar geleden met IDleaks uit ongenoegen over de vaak ongenuanceerde berichtgeving over ontwikkelingssamenwerking. Ze won er in 2011 de ‘Jong OS Innovation Award’ mee. In drie jaar tijd groeide IDleaks uit tot een platform met meer dan 400 leden. Veel actieve leden zijn jonge professionals in de ontwikkelingssector.

Siri Lijfering studeerde International Development in Edinburgh en werkt sinds 2012 als redacteur bij Vice Versa. Het afgelopen jaar was zij een van de organisatoren van het online debat ‘Reframing the Message‘ van Vice Versa en Wilde Ganzen, waar ook een aantal actieve MyWorld-leden een bijdrage leverden.  

Hoofdredacteur Marc Broere noemde Siri tijdens de officiële inhuldiging, gisteren in Utrecht, ‘extravert’ en ‘een bijter’. Twee eigenschappen, aldus Broere, die haar goed van pas zullen komen als voorzitter. De kersverse voorzitter wil in elk geval door met plannen die IDleaks het afgelopen jaar in de grondverf heeft gezet. Een voorbeeld is het organiseren van de ‘Golden Radiator Awards’ voor innovatieve campagnes van ontwikkelingsorganisaties.  

Lees het interview met Siri op Vice Versa.   

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons