Achtergrond

Shake mee voor de millenniumdoelen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Tijdens het WK vorig jaar verkocht fair trade organisatie Rainbow Collection oranje kralenarmbandjes die fair trade werden gemaakt door vrouwen in Zuid-Afrika. Dit zelfde initiatief gaan ze nu inzetten voor de millenniumdoelen. De kick-off van de campagne ‘Shake the World‘ is aankomende donderdag 16 juni, om 17:00 uur op het Spui. Met de muziek van dj Erik E op de achtergrond worden de eerste honderd millenniumarmbandjes gratis uitgedeeld.

Bewustzijn
Met de campagne van Shake the World wil fair trade organisatie Rainbow Collection mensen activeren om zelf bij te dragen aan de millenniumdoelen. Dit zijn de acht doelen die in 2000 door de Verenigde Naties zijn geformuleerd op de wereldarmoede te verminderen. In 2015 moet deze zijn gehalveerd, maar de ontwikkelingen liggen nog niet volledig op schema. Op de site en Facebook pagina van Shake The World zijn nog meer praktische tips te vinden voor een eigen bijdrage.

Armbandjes
De armbandjes zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, elke kleur staat voor een ander millenniumdoel. Ze worden gemaakt door de fair trade organisatie Africa!ignite uit Zuid-Afrika. Door de aankoop van de armbandjes steun je in ieder geval al doel 1, 3 en 8. De armbandjes zijn vanaf de lancering donderdag te koop bij WAAR winkels, Wereldwinkels en de webshop www.goodforall.eu voor 2,50 euro.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons