Seksstaking in Togo

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vrouwen van de Let’s Save Togo-coalitie roepen alle vrouwen van het land op om een week lang geen seks te hebben met hun echtgenoot. Op die manier willen ze de Togolese mannen dwingen zich aan te sluiten bij hun protest tegen de regering.

Al wekenlang botst het in Togo tussen demonstranten en veiligheidstroepen van de overheid. De betogers eisen uitstel van de verkiezingen in oktober en aanpassing van de verkiezingswet. Bij één van de manifestaties werden volgens Let’s Save Togo afgelopen week zeven jonge mannen gearresteerd. Wanneer zij op donderdag niet zijn vrijgelaten wil de organisatie overgaan tot een mars zonder kleren.

De seksstaking is in het verleden een succesvol wapen gebleken. In Liberia dwongen de vrouwen op die manier het einde van de burgeroorlog af. Isabelle Ameganvi, leider van de oppositiepartij National Alliance for Change, onderdeel van Let’s Save Togo: “Wij willen hier hetzelfde doen om de Togolese oppositie in actie te krijgen en het onderdrukkende systeem dat Togo al zestien jaar in de greep heeft te beëindigen.”

Meer info: Voice of America

Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons