Achtergrond

Samenwerken Tip #2: Denk Driedimensionaal

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In het slothoofdstuk van het recent verschenen boek Een bedrijf is geen goed doel geeft Wilma Roozenboom zeven tips.  Op Oneworld komen zeven weken lang deze zeven tips aan de orde.  Nummer 2 in de reeks: 

Denk driedimensionaal

Bij samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties spelen er altijd drie dimensies op elkaar in: de samenwerking, de individuele organisaties en de mensen. Er is vaak veel aandacht voor het gezamenlijke: dat is wat je bindt. Maar de organisatie en de mensen zijn minstens zo belangrijk. Zonder eigen (organisatie)belang en inbedding van de samenwerking in de eigen organisatie is een samenwerking geen lang leven beschoren; zonder de goede mensen evenmin. Hou dus alle drie dimensies de hele tijd in het oog en bespreek ze alle drie steeds weer, in alle fasen van de samenwerking. Dat houdt organisaties aan boord, mensen gemotiveerd en dus de samenwerking gezond.

Meer lezen?

Algemeen geldende tips klinken al snel als tegeltjeswijsheden. Meer details, nuances en praktische toepassingen zijn elders in het boek te vinden. Een bedrijf is geen goed doel is te bestellen via www.eenbedrijfisgeengoeddoel.nl.

Dit was nummer 2 in een reeks van 7. De eerste tip is hier te lezen. Binnenkort verschijnt op deze plek nummer 3 in de reeks.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons