ROUTE 2015 Een inspirerende reis rond de wereld

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Aanleiding
Er zijn talloze initiatieven die gericht zijn op de situatie in ontwikkelingslanden. Dat werk zou veel transparanter gemaakt moeten worden. Maar ook de bekendheid van de millenniumdoelen kan groter. Het idee voor een reeks documentaires over 8 belangrijke wereldproblemen en oplossingen vanuit het oogpunt van de vrijwilliger was geboren …

Inhoud
De maker van het programma gaat niet alleen op zoek naar de bezieling, passie en beweegreden van de initiatiefnemers, maar reist samen met de betreffende vrijwilliger naar hún projecten overal in de wereld om op informatieve en vaak avontuurlijke wijze de projecten in beeld te brengen. Route 2015 zoomt in op het land / de regio en de aanwezige problematiek, waarbij in het belang van de geboden hulp zichtbaar wordt. In de film komen ook de ontvangers van de steun – de lokale bevolking – nadrukkelijk aan het woord. Het worden toegankelijk en objectieve documentaires waarna de kijker zijn eigen conclusies kan trekken en zelf tot nadenken wordt aangezet. Het gaat om films die telkens één van de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties op toegankelijke wijze neerzetten.

De organisaties zijn uitgezocht door CMO Flevoland en Marijn Poels Films op basis van wereldspreiding, de door de Verenigde Natie opgestelde millenniumdoelen en de spreiding over Flevoland.

Onderwijs
De documentairereeks is vanaf januari 2012 inzetbaar als educatief hulpmiddel binnen het voortgezet onderwijs. Samen met een lesbrief en ondersteund door een fototentoonstelling dient het als middel om jongeren bewust te maken van de millenniumdoelen, internationale samenwerking, de situatie in ontwikkelingslanden en concrete acties om een bijdrage te leveren.

Hebt u interesse om de documentairereeks binnen uw onderwijsinstelling te implementeren, neem dan contact op met Dorine ten Doeschot via d.tendoeschot@cosflevoland.nl of 0320-244259

Vanaf voorjaar 2012 is de reeks te zien op Omroep Flevoland.

www.cosflevoland.nl

www.marijnpoels.com

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons